hirdetés
hirdetés

Robotika

Új konverterrel rukkolt elő az OnRobot

Az end-of-arm toolokat gyártó OnRobot új digitális I/O konvertere lehetővé teszi, hogy termékei még több robotmárkával kompatibilesk legyenek, tehát olyan gyártókhoz is eljuthassanak, akik nem Universal Robots robotokkal dolgoznak.

hirdetés

Az egyedi end-of-arm toolokat fejlesztő, innovatív dán robotgyártó egy új robot adaptert dob piacra, amelynek segítségével robot kiegészítőik további robottípusok széles körével válnak kompatibilissé. 

A konverternek tíz különböző típusa van, ennek köszönhetően mostantól az OnRobot gripperek olyan robotkarokkal is kompatibilisek lesznek, mint a Techman, Fanuc, Kawasaki, Yaskawa, KUKA és a Nachi. A digitális I/O konverterrel ezek a kobotkarok képesek lesznek együtt dolgozni az OnRobot gripperekkel, amelyhez mindössze minimális programozás lesz szükséges, így rövidül a feladatok közti átváltás ideje. A különböző kobotkarok különféle módon értelmezik az I/O jeleket, ám az I/O konverter megoldást nyújt ennek a problémának az áthidalására, így a programozóknak nem kell azon aggódniuk, hogy a robot esetleg nem érti meg a neki küldött jeleket.

Az OnRobot további lépéseket tervez ebbe az irányba és újabb 5 robotmárkával kívánja bővíteni kompatibilitási portfólióját.

Az end-of-arm toolok segítségével az együttműködő alkalmazásokat még egyszerűbb telepíteni, és teljesen új felhasználási lehetőségeket tesznek lehetővé. Az innovatív plug & produce végszerszámokkal a gyártóvállalatok kihasználhatják az együttműködő robotok összes előnyét: könnyű használhatóság, költséghatékonyság és biztonságos működés az emberek közvetlen közelében.

(forrás: OnRobot/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés