hirdetés
hirdetés

Automatizálás

Robotokat "alkalmaz" a Johnson & Johnson

Hogy megszabadítsa a munkatársakat az ismétlődő feladatok terhétől, az egészségügyi világcég robottechnológia alkalmazása mellett döntött. A vállalat azt remélte, hogy a megoldás segít a kollégáknak munkájuk jóval izgalmasabb részeire fókuszálni, és eközben a termelést is tudják optimalizálni.

hirdetés

A robotra viszonylag bonyolult feladatok vártak, így például a különböző flakonok felszedése a szalagról, majd a rakodógéphez mozgatásuk, végül pedig terméktípus alapján történő válogatásuk. A sikerhez így különösen rugalmas technológia kellett.

Úgy ítélték meg, az Universal Robots védőeszközök nélkül működtethető robotkarja lesz a legjobb a munkára. Az UR5 termelősorra történő telepítését követően gyorsan és hatékonyan fokozta a folyamatok sebességét, gyorsabban és keményebben dolgozott, mint azt egy ember kollégától el lehetne várni.

Hamar kiderült, az, hogy a robot mennyire felhasználóbarát, kulcsmomentum, hiszen a tapasztalattal nem rendelkező operátorok is felügyelet nélkül tudták beprogramozni. A görög alkalmazottak, akik a robot érkezésével megszabadultak a repetitív feladatoktól, Cliónak becézik a robotot, és örömmel dolgoznak vele. A robot beépített, TÜV által igazolt biztonsági funkcióival ezt ráadásul bármiféle különleges biztonsági intézkedés nélkül tehetik meg.

„A Johnson & Johnsontól érkező visszajelzések 100 százalékban pozitívak. A tény, hogy a robot még nevet is kapott a munkatársaktól, mindent elárul” – magyarázza Ypatidi Ionnis, a robotot telepítő InnoPro Technologies értékesítési igazgatója. Clio tulajdonképpen azóta is annyira jól teljesít, hogy a Johnson & Johnson azt tervezi, beszerez számára egy “testvért”, ezúttal a babaápolási termékek gyártásoptimalizálásához.

Clio, az új munkatárs
Clio, az új munkatárs

(forrás: Universal Robots/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés