hirdetés
hirdetés

Robotika

Platform az együttműködő robotoknak

A Universal Robots nemrégiben elindított UR+ elnevezésű platformja a technikai támogatás mellett új alkalmazási irányok megalkotásában segíti a fejlesztőket.

hirdetés

A Universal Robots+ egy fejlesztők számára kifejlesztett virtuális tér, ahol az együttműködő robotkarok (UR3, UR5, UR10) minden elképzelhető applikációjának megtervezésére és bemutatására lehetőség van.

A UR+ célja, hogy minden felhasználó számára olyan gyümölcsöző felületet üzemeltessen, amely megfelelő alapot biztosít innovatív rendszerek kialakítására, együttműködő robotok beépítésével. Fejlesztők, disztribútorok, végfelhasználók, de maga a vállalat is együtt dolgoznak a rendszerben. Ez az új “termék ökoszisztéma” magában foglal egy bemutatótermet is, ahol a fejlesztőknek lehetőségük nyílik arra, hogy megjelenítsék a robot komponenseket, szoftvereket, fogókat és így tovább. A világ minden tájáról érkező virtuális közösség tagjai megosztják egymással tudásukat, ezáltal új utakat és helyeket fedezhetnek fel az együttműködő robotok felhasználására. Ennek az átfogó együttműködési platformnak a végeredménye olyan alkalmazások széles választéka lesz, amelyek eredményesen használhatóak az Universal Robots termékcsaláddal.

A robotkarok programozás alatt
A robotkarok programozás alatt

A Universal Robots+ platform nevét onnan kapta, hogy bővíti a Universal Robots együttműködő robotjainak felhasználási lehetőségeit, az itt kifejlesztett megoldások alkatrészként szolgálhatnak ahhoz a rendszerhez, amely a robotok köré épül. Ezek a megoldások lehetnek a robotkar végződéseinek elemei (például fogók és csavarhúzók), szoftveres megoldások (például szoftveres plug-inek vagy szoftverek, amelyek a robot rendszereket stimulálják, programozzák). A fejlesztők termékeiket úgynevezett Universal Robots+ tanúsítvánnyal is felruházhatják, amely garantálja számukra, hogy a terméket korábban sikeresen telepítették egy Universal Robots robot alkalmazásba, és működése sikeresnek bizonyult.

Egy sikeres példa

A Universal Robots+ platformon sikeresen kialakított termékek egyike a plug&play kamera rendszer, amelyet a kanadai gyártó, a Robotiq fejlesztett ki. A Robotiq olyan rugalmas karok és érzékelők gyártására specializálódott, amelyek segítségével a kis- és középvállalkozások számára (gyakorlatilag minden iparágban) megfizethetőbb hozzáférést biztosítanak az automatizálás előnyeihez.
A fejlesztett termék könnyedén felszerelhető egy UR robotra mindössze öt perc alatt egy USB porton keresztül, anélkül, hogy külső számítógépre lenne szüksége a kamera beállításához, programozásához vagy futtatásához.

Hozzáférés a bemutatóteremhez

A fejlesztők hozzáférést kapnak a bemutatóteremhez, ahol díjmentesen értékesíthetik termékeiket a számukra releváns célcsoport számára. A termékfejlesztés során – szintén díjmentesen – technikai segítséget is kaphatnak a Universal Robots-tól, és robotokat kölcsönözhetnek a tesztelési fázis során. A végfelhasználók számára hozzáférést biztosítanak egy olyan platformhoz, ahol gyorsan és egyszerűen tudják megtalálni az egyedi automatizálási kihívásokra szabott, hitelesített megoldásokat.

(forrás: Universal Robots/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés