hirdetés
hirdetés

Megmunkálás

Okosgyár vevőorientáltan

A DMG Mori innovatív szerszámgépei mellett egyre inkább a középpontba helyezi az okosgyári megoldásait, az elköteleződését az ipar 4.0 iránt, ami látványosan megnyilvánult a májusi Mach-Tech szakvásáron is.

hirdetés

Már több nagy nemzetközi eseményen bizonyította a DMG Mori, hogy számára az ipar 4.0 annyit jelent, miszerint az ügyfeleket a termelési folyamatok minden egyes lépésénél szoftverekkel (is) támogatja. A cégcsoport a legmodernebb szerszámgépei, így a CLX 350 univerzális esztergaközpont, illetve a szimultán ötoldalú/öttengelyes megmunkálás legújabb generációs DMU 50 3rd Generation megmunkálóközpontja mellett az idei budapesti Mach-Tech nemzetközi gyártástechnológiai szakvásáron olyan automatizálási megoldásokat is megismertetett a nagyközönséggel, mint a Robo2Go be- és kirakodó robotrendszer. De láthatták az érdeklődők a digitalizációban jelentős szerepet játszó Celos kezelő és megjelenítő rendszer újításait is, valamint a hazai igényekhez évek óta jól illeszkedő DMU 75 monoBlock öttengelyes szimultán szerszámgép frissített változatát. A vállalatcsoport vevőorientált stratégiáját pedig az ötpontos szolgáltatáscsomag hazai megismertetése húzta alá.

Bevált öttengelyes szimultán megmunkálás

A monoblokkos kivitelű DMU 75 univerzális CNC-marógép – amelynek korábbi változata éppen a négy évvel ezelőtti Mach-Tech szakvásáron talált először gazdára Magyarországon, és azóta is népszerű a hazai megmunkálók körében – eleget tesz az innovációra nyitott, egyben árérzékeny vevők követelményeinek. Főbb elemei az öttengelyes szimultán technológia 750 mm-es megmunkálási hosszal az x tengely irányában, a hatvan férőhelyes függőleges láncos szerszámtár, a percenként 20 000 fordulatra képes nagy teljesítményű SK40-es speedMaster főorsó, az NC billenő körasztal, az integrált MPC- (machine protection control) rendszer és a fejlett (Heidenhain vagy Siemens) CNC-vezérlő, mindez a hasonló felszereltségű berendezésekhez képest visszafogott áron.

DMU 75monoBlock: komplett csomag a legjobb áron (forrás: DMG Mori)
DMU 75monoBlock: komplett csomag a legjobb áron (forrás: DMG Mori)

A DMU 75 monoBlock kompakt kialakítású, 8 négyzetméternél is kevesebb alapterületet foglal el. Az ehhez társuló munkaterület 750, 650, illetve 560 mm a három fő tengely mentén, így akár 840 mm átmérőjű és maximum 600 kg tömegű munkadarabok is könnyedén megmunkálhatók. Daru segítségével a munkadarabok felülről betölthetők, miközben a gépkezelők teljes biztonságban végezhetik a munkájukat.

Pontos és dinamikus

4 µm-en belüli átmérőpontosság, 8 µm alatti köralakúság és akár 0,4 µm Ra felületi érdesség a megmunkálóközpont által előállított munkadarabok fő pontossági, egyben minőségi jellemzője.

Mindehhez jelentős dinamika társul, elsősorban a súlyoptimalizált tengelymozgatásoknak köszönhetően. A lineáris tengelyek gyorsmeneti sebessége 40 m/min, maximális gyorsulásuk 6 m/s². Összességében a korábbi évekhez hasonlóan ma is elmondható, hogy a DMU 75 monoBlock kiváló választás a bonyolult geometriájú munkadarabok egy felfogatásban történő, megbízható és vállalható költségű szimultán megmunkálásához.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés