hirdetés
hirdetés

Gépelemek

Még intelligensebb smart plastics megoldások

Élő bemutatót láthattak az érdeklődőkaz Igus standjánál a Hannoveri Vásáron: Hogyan felügyelhetjük minden energialánc üzemállapotát egyetlen modul segítségével?

hirdetés

Az előre jelezhető karbantartásigény a negyedik ipari forradalom, az ipar 4.0 és a jövő üzemeinek elengedhetetlen része. Az Igus ezt a trendet szem előtt tartva Isense néven olyan termékcsaládot fejlesztett ki, melyben különféle érzékelők és felügyelő modulok teszik intelligenssé a műanyag megoldásokat.

Egyszerűbb és megbízhatóbb gyártási folyamatok: a mozgatáshoz használt műanyag specialistájának számító Igus azzal segíti ügyfeleit ennek a célkitűzésnek az elérésében, hogy olyan intelligens megoldások fejlesztésén dolgozik, amelyek időben figyelmeztetnek a lehetséges meghibásodásokra, mielőtt még nem tervezett és rendkívül költséges leállások fordulhatnának elő. Az Igus egy évvel ezelőtt éppen a Hannoveri Vásáron mutatta be az első ilyen jellegű termékeit. Az hatalmas érdeklődésnek köszönhetően most egy évvel később a vásár látogatói a vállalat standjánál megismerhették a „smart plastics” megoldások új generációját.

Különféle érzékelők segítségével folyamatos méréseket végez, és ellenőrzi, hogy az energialánc megfelelően működik-e (forrás: Igus)
Különféle érzékelők segítségével folyamatos méréseket végez, és ellenőrzi, hogy az energialánc megfelelően működik-e (forrás: Igus)

Ezen a téren nyújt kiemelkedőt az új Isense EC.RC (E-chain Run Control). A rendszer folyamatosan figyeli az energialáncok üzemállapotát, különösen a nagy úthosszúságú alkalmazásokon használt vezetőcsatornákban. Az energialánc pozícióját érzékelők mérik és ellenőrzik. Így a mechanikai meghibásodások esetén a gép működése leáll, ennek köszönhetően többé nem fordulhat elő, hogy a lánc teljesen tönkremegy, vagy hogy elektromos leállásokra kerül sor például a kábelek meghibásodása miatt. Ily módon az Igus valamennyi Isense termékéhez hasonlóan ez a rendszer is megszünteti a nem kívánt leállásokat.

(forrás: Igus/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés