hirdetés
hirdetés

Megmunkálás

Köszörűközpont ipar 4.0 előkészítéssel

A Saacke innovatív UW II F köszörűközpontja a legkülönfélébb felhasználók számára ötvözi a kiváló pontosságot és gazdaságosságot a sokoldalúsággal. A nagy teljesítményt kompakt és hatékony módon kínálja.

hirdetés

A piacképes megoldásoknak bizonyára a legerősebb alapja a vásárlókhoz fűződő szoros kapcsolat. Ennek meggyőző példája a Saacke új UW II F köszörűközpontja, amely konfigurációjával sok részletében megfelel az ügyfelek kívánalmainak. Teljesítmény, méret és tömeg tekintetében a gép az eddigi UW I F és UW I D köszörűközpont közé pozicionálható, és bizonyos tételméreteknél megteremti az értékteremtés legjobb feltételeit. Így a március közepi GrindTec köszörüléstechnikai szakkiállításon Augsburgban egy olyan innovatív központ mutatkozik be, amelynek stabilitása, hatékonysága és sokoldalúsága gondoskodik arról, hogy a szerszámgyártásnál a legnagyobb pontosságot gyorsabban és gazdaságosabban lehessen megvalósítani.

Kiemelkedő ismertetőjegy az új nyolcszoros köszörűkorong-cserélő. Ennél nyolc köszörűkorong-csoport került egy körtárba, ahol minden egyes csoportnak saját hűtőfolyadék-ellátása van. Ennek döntő előnye, hogy a hűtőfolyadék-fúvókák automatikusan cserélődnek a köszörűkorong-csoport váltásával egyidejűleg. A hűtőfolyadék-fúvókák cserélhető kombinációja révén a hűtés minden egyes köszörűkorongnál egyedileg állítható be. Akinek erre az opcióra nincs szüksége, választhatja a standard kivitelt a hatállású fix hűtésrendszerrel.

Nagy hatékonyság

Az új Saacke köszörűközpont ezenfelül jelentősen gyorsabb munkadarabcserét tesz lehetővé. A 160 munkadarab-kapacitású láncos rakodó választhatóan kettős befogóval is ellátható. Ennek a technikának köszönhetően a folyamat közben megtett távok 50 százaléka megtakarítható, ami a munkadarabcsere idejét mintegy 15 másodpercre csökkenti. Ezáltal az olyan folyamatoknál, amelyeknél nagy tételmennyiségek folyamatos gyártásáról van szó, jelentősen csökken a mellékidő. Az itt megtakarítható másodpercek tetemes termelékenység-növekedéssé adódnak össze. A betöltési helyzettől függően a láncos rakodóknál az igények szerint további lehetőségek is adódnak a felhasználó számára: így például a standard befogóegységgel felszerelt változat különböző átmérőjű szerszámokat is fel tud venni. Ez ideális megoldás az olyan felhasználók számára, akik kisebb darabszámmal és eltérő átmérőkkel dolgoznak.

Nagy teljesítmény kompakt kialakításban (forrás: Rolatast)
Nagy teljesítmény kompakt kialakításban (forrás: Rolatast)

A már meglévő gépeknél bevált kinematikát átvették az UW II F berendezéshez. Mint ahogy a NumRoto vezérlés is, ezzel pedig a kezelés is csaknem változatlan marad. Ezáltal a gép a fennálló folyamatokba problémamentesen integrálható. Az elfordítható kezelőfelület is a felhasználói elvárások alapján született meg.

Az új UW II F köszörűközpont esetében a négy és fél tonna össztömeg szolgálja a stabilitást, a zavartalan működést és a nagy pontosságot 400 mm hosszúságig terjedő és 250 mm átmérőjű új szerszámméreteknél is. Ha hozzávesszük a nyolcszoros cserélőt és a betöltőrendszerek sokoldalúságát, akkor egy hatékony és időtálló, a legkülönbözőbb felhasználásokra megfelelő köszörűközpont képe rajzolódik ki.

Jövőbe mutató fejlesztések

Folyamatban van a robotcellák fejlesztése csakúgy, mint az ipar 4.0 előkészítése. Opcionálisan kapható lesz a SaaRA (Saacke Remote Analytics) kiegészítő modul, amelyben minden gépadat rögzítésre kerül, és a kiértékelés a gyártás optimalizálását szolgálja.

Az új UW II F belső tere
Az új UW II F belső tere

A gépek jobban összehasonlíthatóvá válnak a termelékenység testre szabásához, és kiterjedt információk állnak rendelkezésre a gép állapotára és karbantartására vonatkozóan. A lényeg az a hatalmas potenciál, amelyet a teljes folyamat kínál az ipar.4.0 nagyobb hatékonyságáért. Az új UW II F köszörűközpont esetében gondoltak emellett a legkülönfélébb portokra, amelyek univerzális hozzáférésre adnak lehetőséget, vagy minden releváns adat egyszerű vizsgálatára az integrált webes front-end-en keresztül. Ebben a tekintetben érdekes, hogy ehhez egy felhő nélküli megoldást fejlesztettek ki. Ez azt jelenti, hogy az adatszuverenitás a felhasználó kezében marad.

(forrás: Rolatast/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés