hirdetés
hirdetés

Kollaboratív robotok

Kobotokkal oldották meg a munkaerőhiányt

A Nissan autómárka a munkaerőhiányt két sor UR10 robotkar telepítésével oldotta meg a jokohamai gyárában. 

hirdetés

A munkaerőhiány Magyarországon is egyre égetőbb problémává válik, ami hosszútávon a gazdasági növekedés rovására is mehet. Számos terület érintett, mint például az építőipar, a logisztika, vagy a gyártószektor. Még az olyan globális vállalatoknak is, mint a Nissan, szembe kell nézniük az öregedő munkaerő problémájával és az alkalmazottak hiányával. Azonban úgy tűnik, most sikerült megoldást találniuk.

A Nissánnak amellett, hogy korszerűbb gyártási folyamatokra volt szüksége a jokohamai nagyüzemében, rá kellett jönnie, hogy a munkaerő egyre csak öregszik, és a létfontosságú készségek pedig kezdenek kikopni a rendszerből. A Nissan 3200 alkalmazottja – akik elektromos és hibrid autók számára gyártanak motorokat és alkatrészeket, valamint a gépi elemek feldolgozásáért és összeszereléséért felelnek – jelenti a kapcsot a gyártósor és a mérnöki osztály között. Ez az integrált gyártási felállás rendkívül fontossá teszi azt, hogy az alkalmazottak megfelelő támogatásban részesüljenek, és megfelelő tapasztalattal rendelkezzenek.

A gyár számára e téren problémát okozott az ún. „takt time” szintje (egy adott folyamat ciklusának ideje), és mivel ez gyakran meghaladta a kívánt időtartamot, szükségessé vált a munkaerő-kölcsönzés, ami viszont több munkát és több személyzeti költséget jelentett a Nissan számára.

Hogy erre a problémára megoldást találjanak, két sor UR10 robotkart telepítettek a jokohamai gyárba az Universal Robots-tól, hogy az alkalmazottak több időt tölthessenek más, értékesebb tapasztalat megszerzésével, és, hogy ezzel egy időben a takt time problematikája is megoldódjon.

Az érme két oldala

„Az emberek félelmei, a politikusok ijesztgetései, stb. ellenére a történelem azt mutatja, hogy a technológiai fejlődés – beleértve a kollaboratív robotok terjedését, illetve azokat a korábbi folyamatokat is, amik az ipari forradalmakhoz vezettek – igazából munkahelyeket teremt” mondja Esben H. Østergaard, a Universal Robots alapítója és technológiai igazgatója. „A Universal Robots-nál eltöltött idő alatt a saját szememmel láttam, ahogyan az automatizációs technológia új állásokat hozott létre. Sőt, azok a gyárak, akik telepítették az együttműködő robotjainkat, nemhogy csökkentették volna, de átlagban jelentősen megnövelték a személyzetük számát.”

(forrás: UR/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés