hirdetés
hirdetés

Ipar 4.0

Készítse el gyárának digitális ikerpárját!

A graphIT Kft, mint a Siemens PLM Gold Smart Partnere az innovációt folyamatosan szem előtt tartva arra törekszik, hogy segítse a magyarországi vállalatokat elindulni az ipar 4.0 útján olyan korszerű szoftvermegoldások bevezetésével, mint például a Plant Simulation.

hirdetés

A Siemens Tecnomatix család Plant Simulation szoftverével könnyedén létre hozhatja gyára digitális ikerpárját. A létesítmény minden része leképezhető a szimulációs modellel beleértve a gépeket, munkaállomásokat, szállítószalagokat és a tárolókat. Amint elkészült a létesítmény szimulációs modellje Plant Simulationben, riportokat készíthetünk a szoftver segítségével a termelés majd minden aspektusáról, a teljesítménytől a rendelkezésre álláson vagy leálláson keresztül a munkaerő kihasználtságig. A szoftvert nem csak egy már létező gyár működésének elemzésére nyújt megoldást. Használatának egyik fő előnye, hogy lemodellezhető egy esetleges változtatás termelésre gyakorolt hatása is.

A Plant Simulation diszkrét esemény-vezérelt ipari szimulációs szoftver
A Plant Simulation diszkrét esemény-vezérelt ipari szimulációs szoftver


Egy gyár termelési/logisztikai folyamatainak megváltoztatása időigényes és rendkívül költséges is lehet egyben. Vegyünk például egy egyszerű gépáthelyezést. Ebben az esetben a gépleállást követően leáll a termelés is. A gépet szétszerelik és áthelyezik az új helyére, majd újból összeszerelik. A végső fázisban pedig letesztelik és beüzemelik. Ez a szokványos folyamat rengeteg gyári dolgozó idejét és energiáját köti meg, ráadásul ez idő alatt még a gép sem fog termelni. Mindezen befektetett idő és munka után hogyan lehetünk biztosak abban, hogy megérte áthelyezni a gépet? A Plant Simulationben gyorsan és könnyedén lemodellezhető a fenti példa. Egyszerűen módosítható a gépek elrendezése és megvizsgáltható, hogy a változtatás milyen hatással van a folyamatokra. Egy esetleges új gép megvásárlása is megvizsgálható Plant Simulationben. Virtuálisan hozzá adható a termeléshez az új berendezés és a szoftver segítségével vizsgálatok végezhetők arra vonatkozóan, hogy az új eszköz használatával hogyan változik a produktivitás.

A  Plant Simulation szoftverével könnyedén létre hozhatja gyára digitális ikerpárját
A Plant Simulation szoftverével könnyedén létre hozhatja gyára digitális ikerpárját


A Plant Simulation egy diszkrét esemény-vezérelt ipari szimulációs szoftver eszköz, amellyel leképezhetők a logisztikai rendszerek digitális modelljei (például a gyártás), azért, hogy megvizsgálhassuk a rendszer jellemzőit és optimalizáljuk teljesítményét.

A Plant Simulation használata az alábbi kérdések megválaszolásában segíthet:

  • Hogyan detektálhatók és eliminálhatók hibák a gyártási/logisztikai folyamatban?
  • Hogyan csökkenthető a beruházási költség?
  • Elérhető a kívánt termelési mennyiség?
  • Milyen hatással bír a termelési mennyiség változtatása?
  • Hogyan csökkenthető a raktárkészlet?
  • Mi az optimális kontrol stratégia?
  • Milyen hatással van a sürgős megrendeléseknek a rendszerre?
  • Mi a legjobb tervezési alternatíva?
  • Hogyan optimalizálható az energiafelhasználás meglévő rendszer estén?

Bővebb információt a graphIT Kft. weboldalán talál!

(forrás: graphIT/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés