hirdetés
hirdetés

IoT

Ipari I/O modul IOT2020 átjáróhoz

Az új Simatic IOT2000 Arduino-kompatibilis, és lehetővé teszi nem kritikus
érzékelőadatok csatlakoztatását.

hirdetés

Az RS Components bejelentette a Siemens új Simatic IOT2000 moduljának megjelenését, amely egy Arduino-kompatibilis kártyaként további digitális és analóg bemeneti/kimeneti (I/O-) csatlakoztatást tesz lehetővé az ipari környezetekben. Az új modult úgy tervezték, hogy használható legyen a Simatic IOT2020 és IOT2040 ipari IoT-átjárókkal. Emellett közvetlenül helyi érzékelőkhöz csatlakoztatható, lehetővé téve nem időkritikus folyamatok elindítását.

Az általános célú I/O-csatlakozáson keresztül hozzáférhető, illetve magas szintű nyelveken programozható IOT2000 kártya CE és UL besorolással rendelkezik, és megszakítás nélküli ipari használatra készült. Az I/O-k öt 24 V-os digitális be- és kimenettel és két választható analóg bemenettel rendelkeznek, amelyek 9 bites felbontást kínálnak 0–10 V vagy 0–20 mA tartományban.

Kiválóan alkalmas oktatási célokra (forrás: RS Components)
Kiválóan alkalmas oktatási célokra (forrás: RS Components)

Az IOT2020 kiválóan alkalmas oktatási célokra, megfelelve az iskolák és egyetemek elvárásainak, hiszen segítségével a diákok olyan platformhoz férhetnek hozzá, amellyel gyorsan szerezhetnek gyakorlatalapú tapasztalatokat. Továbbá a startupok és a fejlesztők is hatékonyan átültethetik segítségével ötleteiket professzionális alkalmazásokba és projektekbe. Az Ethernet, USB és micro SD interfészekkel is rendelkező termék olyan nyílt forráskódú szoftverekkel kompatibilis, mint az Arduino IDE és a Yocto Linux, és olyan magas szintű nyelveken programozható, mint a Java, a C++ és a JSON.

Heiko Luckhaupt, az RS ipari szektorának  marketingmenedzsere szerint „az új Simatic IOT2000 modul bevezetésével újfajta lehetőségek nyílnak meg az IOT2020 használata során, és ezek segítenek hidat képezni az Arduino-alapú elektromos prototípusépítő környezet és az ipari automatizálás világa között”.

(forrás: RS Components/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés