hirdetés
hirdetés

Ipar 4.0

Intelligens gépek növelik a forgácsolás termelékenységét

Az ügyfelekkel szoros együttműködésben fejleszt a Chiron-csoport digitális megoldásokat, amelyek pontosan azokat az adatokat generálják és bocsátják rendelkezésre, amelyek a különféle vállalati részlegek és felelősségi területek számára fontosak.

hirdetés

Nincs olyan ipari téma, amelyről ma több szó esne, mint az ipar 4.0 és az intelligens gyárak (Smart Factory) fejlesztése. A középpontban az ipari értékteremtő láncok digitalizálása áll. A tuttlingeni székhelyű Chiron-csoport teljesen saját úton jár. „Az ipar 4.0-nál a szerszámgépre koncentrálunk és a ráépülő gyártócellákra. A célunk, hogy ügyfeleinknek teljes körű és tömörített gépadatokat nyújtsunk, amelyeket folyamataik optimalizálására használhatnak” – mondja Markus Flik, a vállalatcsoport szóvivője. A hangsúly többek között az állapotfüggő karbantartáson van, beleértve a távoli hozzáférést, valamint a gépek vezérlésének számítógéphez csatlakozását.

A Chiron már akkor foglalkozott az ipar 4.0 témával, amikor a fogalom még meg sem született. A vállalat ezért inkább a Digitally Enhanced Machiningről beszél, azaz a megmunkálási folyamatot még termelékenyebbé tételéről digitalizálás révén. Ehhez olyan alkalmazásspecifikus digitális modulokat fejleszt, amelyek a forgácsolás termelékenységét növelik. „A gépeink a gyártási folyamatról adatokat gyűjtenek, tömörítik őket, és átadják a megmunkálócentrumainkban gyártott alkatrészekkel együtt. Ezzel gondoskodunk arról, hogy ezek az információk bekerülhessenek az ügyfél rendszerébe” – magyarázza a fejlesztés vezetője, Claus Eppler.

Szoftvercsomagok segítik az optimalizálást

Az adatok digitális gyűjtése és előkészítése az értékteremtő lánc mentén különböző szinteken történik, az alkatrészeknél, a szerszámoknál és az intelligens gépeknél. A Chiron ProcessLine segítségével például a folyamatszimuláció adja meg az alkatrészek leírását a további feldolgozáshoz. Az „okos” szerszámok RFID-transzponderrel veszik át az információt a Chiron megmunkálóközpontokból, és azok a feldolgozás alatt a későbbiekben is rendelkezésre állnak. Az Artis szerszámfelügyelő rendszer gondoskodik a szerszámok optimális kihasználtságáról a megmunkálóközpontokban, valamint csökkenti a selejtet, és hiánytalanul dokumentálja az alkatrészek minőségét. Az intelligens szerszámok szabályozzák és felügyelik a sorozatban készülő alkatrészek forgácsolási folyamatait, és biztosítják a legmagasabb termelékenységet.

Kiértékelés távoli hozzáféréssel (forás: Chiron)
Kiértékelés távoli hozzáféréssel (forás: Chiron)

„A mi nagy erősségünk az, hogy megmunkálógépeinket vízszintesen és függőlegesen is hálózatba tudjuk kötni” – emeli ki Claus Eppler. A teljesen automatizált megmunkálóközpontok, mint például a csoportba tartozó Stama Starc robotcellája vagy a Chiron Flexcell Unója, összekapcsolva rendkívül termelékenyen működik együtt. Az ügyfél gyártásmenedzsment-rendszerével a megmunkálóközpontok zökkenőmentesen kapcsolhatók össze függőlegesen, a kezelők és a működtetők hasznára. És itt alkalmazzák a Chinon DataLine elnevezésű szoftvercsomagját. A decentrális, intelligens gépvezérlésre és -elemzésre irányuló, a felhasználásnak megfelelően konfigurálható app távoli hozzáféréssel lehetővé teszi a gépek üzemelésének szabványosított kiértékelését. Az EPS távdiagnosztikai rendszeren keresztül a gépeket távoli hozzáféréssel felügyelik. Zavarok és leállások esetén azonnal lehet reagálni.

(forrás: Rolatast/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés