hirdetés
hirdetés

Hannoveri Vásár

Fókuszban a dolgok, szolgáltatások és emberek internetje

Az ABB a jövő hétfőn nyíló Hannoveri Vásáron bemutatja, miként javítható a versenyképesség a dolgok,szolgáltatások és emberek internetjének (IoTSP) alkalmazásával.  

hirdetés

Az ABB a fejlődési trendeket meghatározó digitális megoldások széles skáláját vonultatja fel a 2016. április 25. és 29. között megrendezendő Hannoveri Vásáron. Összhangban a vásár mottójával „Integrated Industry – Discover Solutions” (Az ipari integráció megoldásainak bemutatása) az ABB az dolgok, szolgáltatások és emberek internetjét (IoTSP) a jövőbe mutató újítások példájaként mutatja be.

Az ABB IoTSP-koncepciója magában foglal olyan új szolgáltatásokat és megoldásokat, amelyek a vállalat minden vevői szegmense számára kulcsfontosságúnak számítanak. Függetlenül attól, hogy a leendő ügyfél a közüzemi, az ipari, a közlekedési vagy az infrastruktúrális szektorban működik-e, az ABB igényre szabott megoldást kínál. A vállalat gyakorlatias, vevőközpontú megoldásokat fog bemutatni a 11-es csarnok A35-ös standján, amelyek “életre keltik” és könnyen érthetővé teszik az IoTSP-koncepciót. Az IoTSP-megoldásokat arra tervezték, hogy javítsák a termelékenységet, növeljék a hatákonyságot, és teret nyissanak az új üzleti modellek kifejlesztése előtt. Segítségével a vevők optimalizálhatják a szolgáltatásokat, és mérhetően megerősíthetik a versenyelőnyüket. 

„A jelenlegi és a jövőbeni nyereséges növekedés elérése érdekében, a Next Level stratégiánk – amely részben szintén az IoTSP-n alapszik – végrehajtásával súlypont-áthelyezést hajtunk végre az ABB üzleti tevékenységében – mondta Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója. – A gyártásautomatizálás és az energetika komponenseit, azaz az eszközöket, csatlakoztatjuk az internetre, hogy a fejlett szoftvermegoldások használata mellett összehangoltan működhessenek. Az IoTSP-nek köszönhetően új szolgáltatásokkal bővül a portfóliónk, a vevőink számára pedig versenyelőnyt biztosít.”  

Az innovatív, intelligens érzékelő a legfejlettebb megoldást jelenti a villanymotor távfelügyeletében (forrás: ABB)
Az innovatív, intelligens érzékelő a legfejlettebb megoldást jelenti a villanymotor távfelügyeletében (forrás: ABB)

Az ABB a világ legnagyobb ipari vásárán most először mutatja be a szakembereknek számos technológiai megoldását, köztük az innovatív, intelligens érzékelőt, amely a legfejlettebb megoldást jelenti a villanymotor távfelügyeletében. Az április 25-én bemutatandó intelligens érzékelési megoldás az ABB dolgok, szolgáltatások és emberek internetjére támaszkodva lehetővé teszi a kisfeszültségű villanymotorok távoli állapotfelügyeletét. Az intelligens érzékelő pontosan méri a paramétereket, így a hőmérsékletet, és a rezgést, majd az adatokat okostelefonon elküldi egy biztonságos, felhőalapú szerverre. Az ABB szoftvere elemzi az adatokat, és megelőző karbantartási intézkedésekre tesz javaslatot. Az így működő intelligens érzékelő akár 70 százalékkal is csökkentheti a nem tervezett állásidőt, 30 százalékkal meghosszabbíthatja a motor élettartamát, és 10 százalékkal növelheti az energiahatékonyságot, ami egy évnél rövidebb idő alatt megtérülő hozzáadott értéket képvisel. 

(forrás: ABB/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés