hirdetés
hirdetés

IoT

Felhőalapú együttműködés a teljesítmény növelésére

Az IoT-képes összetevők és gépek sokat javíthatnak a működésen, ha a lényegi információ eljut azokhoz, akik azt a legjobban képesek felhasználni. Az okos gépek építésénél nagy befektetéseket végrehajtó berendezésgyártók azonban gyakran mégsem látnak rá termékeik beépítés utáni használatára és teljesítményére.

hirdetés

A Rockwell Automation nemrég bemutatta új, Microsoft Azure felhőalapú FactoryTalk Analytics for Machines Cloud nevű alkalmazását, amely információval látja el a berendezésgyártókat. A vállalat kiterjesztett információs megoldásokat tartalmazó stratégiájának részeként az alkalmazás hozzáférést biztosít a beépített rendszerek teljesítmény-analitikájához, és ezáltal értékes információkat nyújt a vevők támogatásához. A digitális átalakulást megvalósító gyártók esetében ez a képesség az összekötött technológiákból profitálhat, és segítheti a rugalmasabb rendelkezésre állást és gyártást, miközben csökkenti a fenntartási költségeket.

„A gyárak kifinomultsága mára alapvető fontosságúvá tette a specializációt és az együttműködést – mondta Axel Rodrigues, a Rockwell Automation SaaS/Felhő termékmenedzsere. – A gyártással és karbantartással foglalkozó csapatokra még számos feladat vár. Ha a berendezésgyártók számára – akik úgy ismerik a gépeiket, mint a tenyerüket – lehetővé tesszük, hogy a teljesítményanalitika révén együttműködő partnerré váljanak, akkor a legértékesebb munkaerő felszabadul, és teljes gépsorok, gyártelepek vagy alkalmazások optimalizálására fókuszálhatnak.”

FactoryTalk Analytics for Machines felhőalkalmazás (forrás: Rockwell)
FactoryTalk Analytics for Machines felhőalkalmazás (forrás: Rockwell)

Az OEM-gyártók az általuk kínált gépeket FactoryTalk Cloud Gateway berendezéssel szerelhetik fel, amelyek a beüzemelést követően hozzálátnak az adatgyűjtéshez. A kiválasztott vezérlőkről az adatokat biztonságosan juttatják el a FactoryTalk Cloud alkalmazásig, a berendezésgyártónak, végfelhasználónak pedig csak minimális konfigurációt kell végrehajtania. A berendezésgyártónak ezután az előre elkészített sématáblákon keresztül hozzáférése lesz a valós idejű analitikai adatokhoz és a feldolgozható információhoz.

Ez a felhőalapú szoftverszolgáltatás (SaaS) a legjobb támogatást biztosítja a berendezésgyártól rendszereihez. A rendszerek használata így átláthatóvá, teljesítményük, állapotuk, eseményeik és más lényegi tevékenységeik pedig nyomon követhetővé válnak.

Standard megközelítés egészen eddig nem állt a berendezésgyártók rendelkezésére, ha üzemeltető partnereikkel kívántak együttműködni. A Rockwell Automation alkalmazásának segítségével, amely biztonságos információ-hozzáférést tesz lehetővé, a berendezésgyártók olyan testre szabott szolgáltatásokat ajánlhatnak, mint a megelőző karbantartás és képzés, valamint hozzásegíthetik a gyártókat a hatékonyabb működéshez.

(forrás: Rockwell Automation/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés