hirdetés
hirdetés

Elektronika

Fejlesztőkártyák IoT-alkalmazások létrehozásához

Az RS Components két új, a vezeték nélküli technológiát támogató Arrow SmartEverything fejlesztőkártyával bővíti kínálatát a tárgyak internetjéhez szükséges alkalmazásfejlesztéshez.

hirdetés

A SmartEverything LION SoM kártya egy Microchip LoRa modult tartalmazó, Arduino alaktényezőjű kártyán alapul, amely hosszú távú, nagy sebességű adatátvitelt tesz lehetővé. A LoRa olyan eszközökkel való adatkommunikációt tesz lehetővé, mint a kártyán lévő érzékelők és működtetőelemek, amelyek felhőalapú szolgáltatásokhoz csatlakoztatva képesek frissíteni adataikat és vezérlési információikat az M2M- és IoT-alkalmazások esetén. A kártya további jellemzői: alacsony energiafogyasztású Microchip ARM Cotrex M0+ által üzemeltetett CPU, Microchip Crypto-hitelesítéssel; 868 MHz-es antenna; Telit GPS-modul beépített antennával; MEMS-gyorsulásmérő és giroszkópos érzékelők, amelyek további nyomon követési funkcionalitást és felügyeleti teljesítményt biztosítanak.

A SmartEverything ARIS IoT kártya egy teljes hardver-/szoftverplatform, amely egy nagy teljesítményű Renesas Synergy S7 sorozatú mikrovezérlőre épül. Ez 240 MHz-es ARM Cortex-M4 processzort tartalmaz, 4 MB-os code flash-sel és 640 kB SRAM memóriával. Az ARIS kártya teljes körű eszköz Arduino R3 kompatibilis kiosztással és csatlakozókkal, valamint Arduino bővítőpanelekkel, amelyek extra funkcionalitást biztosító hardverjellemzők hozzáadását teszik lehetővé.

SmartEverything ARIS IoT-kártya (forrás: RS Components)
SmartEverything ARIS IoT-kártya (forrás: RS Components)

Az ARIS kártya Ethernet 10/100 vagy USB-csatlakozáson keresztül kommunikál egyéb eszközökkel, és Wi-Fi, Bluetooth Smart (BLE) és NFC protokollon keresztüli vezeték nélküli csatlakoztatást tesz lehetővé. Az érzékelési kapacitás magában foglalja a hőmérséklet- és páratartalom-érzékelőket, a mozgásérzékelést pedig egy SPI buszon keresztül csatlakoztatott gyorsulásmérő és kéttengelyes giroszkóp biztosítja. 

(forrás: RS Components/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés