hirdetés
hirdetés

Digitalizáció

Értékteremtés 4.0 a Hannoveri Vásáron

Az értékteremtési folyamatok intelligens integrálása a digitális átalakulás kulcstényezője. Az idei Hannoveri Vásáron a Rittal az új és továbbfejlesztett termékekből, valamint a digitális folyamatokból és a megfelelő infrastruktúra használatából eredő előnyöket mutatta be. Az egyik legfontosabb esemény mégis a kis és kompakt szekrények új generációjának premierje volt.

hirdetés

Az ipari intelligencia gördülékeny kapcsolatot követel meg az emberek, a gépek és az adatok között. A Hannoveri Vásáron felállított 1550 m2-es standján a Rittal pontosan ezt a mindent átszövő digitalizációt mutatta be: az ipar 4.0 „piactéren” végigsétálva a látogatók felfedezhették, hogy a Rittal hogyan mutatja az utat a jövőbe a kiállítás idei mottójának – Integrált ipar, ipari intelligencia – jegyében. A stand fókuszában az ügyfelek által megszerezhető előnyök álltak. „A digitalizált termékportfóliónk és a szinte minden iparágból érkező látogatókkal való közvetlen kapcsolat ideális arra, hogy mélységében is átbeszéljük velük, hogy hogyan lehetnek még hatékonyabbak a termelési folyamataik” – mondja Uwe Scharf, a Rittal üzletág- és marketingigazgatója. A vállalat megoldásait ma a világon működő iparágak több mint 90 százalékában ismerik és használják.

Premier: ipar 4.0-ra tervezett szekrények

A Hannoveri Vásár a Rittal életében mindig fontos esemény, hiszen itt debütálnak a legújabb termékek és technológiák. „Megértettük és megtanultuk a digitalizált ipar új kihívásait, és erre válaszul kifejlesztettünk egy új kis és kompakt szekrénycsaládot. Az legújabb Blue e+ klímákkal és az új VX25 sorolható szekrényrendszerrel együtt ez azt jelenti, hogy a teljes alaptermék-portfóliónkat megújítottuk és felkészítettük az ipar 4.0-ra” – fejti ki Uwe Scharf.

Az új szekrények bemutatkozása egyúttal egy olyan standardizált termék digitális átalakulását is jelöli, amelyet a Rittal több mint ötven éve sikeresen gyárt: eddig mintegy 35 millió darab AE-szekrényt állított elő, a világ legnépszerűbb kapcsolószekrényévé téve azt. Ezt tekintik az eredeti és az első sorozatgyártott ipari villamos kapcsolószekrénynek. Most azonban a Rittal a jövő kihívásait felismerve továbbfejlesztette ezt a terméket a digitális korba, és egy teljesen újragondolt szekrényt készített el. Az ügyfelek a számos új funkciónak köszönhetően gördülékenyebbé és gyorsabbá tehetik saját gyártási folyamataikat, miközben rugalmasságuk és megbízhatóságuk is növekszik.

Új gyár, tökéletesen az ipar 4.0 szerint

A németországi Hessen tartományban található Haigerben a Rittal egy teljesen új gyártóbázist épített fel a most fejlesztett szekrények gyártására. A gyár építése mintegy 250 millió eurós beruházással valósult meg, amely a valaha volt legjelentősebb egyösszegű invesztálás a Rittal történetében. A beruházással a világ legmodernebb, legfejlettebb gyártóegysége jött létre az új kis és kompakt szekrények gyártására. A teljes üzemet az ipar 4.0 szellemében tervezték és valósították meg. A szinte teljesen automatizált gyáregység tökéletesen integrálódik a gördülékeny rendelésfeldolgozási és logisztikai folyamatokba, a szériatermékek és tartozékaik folyamatos rendelkezésre állóságát biztosítva. A Rittal-stand látogatói megtapasztalhatták azt is, hogy az összekapcsolt folyamatok hogyan működnek a valóságban, hogy működik a digitális gyártás, és ebből hogyan profitálhatnak a saját üzletmenetükben.

Támogatás az ipar 4.0 átállásban

A Rittal ismét megmutatta, hogy jóval tovább tekint maguknál a fizikai termékeknél, és elkötelezett a berendezésgyártó vállalatok teljes gyártási láncolatának támogatására. Aktívan segíti ezt az iparágat, hogy sikeresen léphessen a magasabb fokú digitalizáció, a standardizáció és az automatizálás útjára. Az ernyője alá tartozó vállalatok a teljes gyártási lánc minden lépcsőfokához illeszkedő integrált megoldásaikat mutatják be: a digitális cikkadatoktól és termékkonfigurátorokon át a mérnöki és előkészítő munkafolyamatokig, amikor a szekrény digitális ikertestvére elkészül, majd a végén gyártásba kerül.

Új üzleti lehetőségek nyílnak meg a kapcsolószekrények legfrissebb generációján, a digitális folyamatokon és a testreszabott infrastruktúrán keresztül (forrás: Rittal)
Új üzleti lehetőségek nyílnak meg a kapcsolószekrények legfrissebb generációján, a digitális folyamatokon és a testreszabott infrastruktúrán keresztül (forrás: Rittal)

Intelligens áramelosztás

A Rittal egy további áramelosztási újdonságát is bemutatta: az új VX25 Ri4Powert, amely a legújabb VX25 sorolható kapcsolószekrényen alapul. Ez nem más, mint egy testre szabható rendszer, amely szerteágazó előnyöket kínál a konstrukcióigazoló ellenőrzéssel készülő kisfeszültségű kapcsolóberendezéseket gyártó vállalatoknak. A jelentős energiahatékonyság, az adatok minősége és rendelkezésre állása, a konfigurálás egyszerűsége pedig a frissen kiadott Rittal Power Engineering szoftverrel garantálható.

Kézzelfogható előnyök

Az ipari intelligencia a digitális termékeken és szolgáltatásokon keresztül lehetővé teszi, hogy adatokat és algoritmusokat használjunk fel a rendszerek üzemének vezérlése és felügyelete céljából, és hogy megbízhatóan előre jelezzük a potenciálisan bekövetkező hibákat és kieséseket. Ezeket akár a gyártásban, akár egy villamos hálózatban, akár a logisztikai folyamatokban előzetesen fel lehet becsülni. A Rittal bemutatta az adatok intelligens elemzésének előnyeit is, összhangban például az IIoT-kész termékekkel. Ez maga után vonja az aktív eszközök bevonását is, mint például a hűtőberendezések, folyadékhűtők és más olyan gépek, amelyek rendelkeznek menedzsmenteszközökkel, szenzorokkal és IoT- vagy IIoT-interfésszel – akár Rittal- (például Eplan eView vagy RiZone), akár más standard platformon (például Siemens MindSphere).

Intelligens edge adatközpontok

Az ipar 4.0 és az okosipar rövid válaszidejű, nagy megbízhatóságú és biztonságos megoldásokat igényel. A Rittal mindezeket a követelményeket kiszolgálja. A szakkiállításon öt tipikus felhasználási feladatú adatközpontot állított ki a vállalat. A hangsúly az intelligens edge adatközponton volt, amelyet az Atos és a Siemens vállalatokkal közösen fejlesztett a Rittal.

Ez az adatközpont az ipar 4.0 üzemek minden adatát gyűjti és feldolgozza. A vásáron teljesen hétköznapi gyakorlati helyzetekkel mutatták be ennek működését, például egy Blue e+ klímaberendezés által generált adatokkal. Az adatgyűjtés alapja a Siemens MindSphere-platform és a kapcsolódó szolgáltatások.

Átfogó tervezési folyamatok

A Rittal leányvállalata, az Eplan és a Cideon önálló standon mutatta be a testreszabott mérnöki megoldásaikat, és hogy ezek hogyan tudják támogatni az ügyfelek digitális átalakulási stratégiáit. A fókusz a „hatékonysági laboron” volt. Az Eplan és a Cideon szakértői a látogatókkal együtt dolgozva modelleztek aktuális és jövőbeni mérnöki folyamatokat, és kielemezték a folyamatok között lévő különbségeket, ami a szisztematikus digitalizálás egyik alapfeltétele. Ezenkívül az Eplan eView szoftvert is bemutatták, amely az első ePulse cloud-rendszerű megoldás.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés