hirdetés
hirdetés

Elektronika

Elérhető a legújabb Raspberry Pi 3 számítógépkártya

A Raspberry Pi 3 B+ modell még nagyobb feldolgozási teljesítményt és gyorsabb kommunikációt nyújt.

hirdetés

A jelenleg is gyártott Raspberry Pi 3 B modell hihetetlen sikerére alapozva a nemrégiben bemutatott kártya a legújabb terméke a Raspberry Pi 3 termékcsaládnak. A számítógépkártya célközönsége igen széles: diákok, hobbi célú felhasználók, tapasztalt mérnökök és szakemberek, akik innovatív IoT-applikációkat fejlesztenek.

Az új B+ modell a Broadcom BCM2837 chipbe épített rendszer (SoC) processzoron alapszik, amely 1,4 GHz-en fut, vagyis több mint 10 százalékkal gyorsabb a jelenlegi Raspberry Pi 3 B modell processzoránál. A BCM2837 processzor egy négymagos készülék, amely ARM A53 processzormagcsoportot integrál a 64 bites ARMv8 utasításkészlettel. A processzor multimédiás képességei támogatják a H.264, az MPEG-4 dekódolást (1080p30), H.264 kódolást (1080p30) és az OpenGL ES 1.1, 2.0 grafikát.

A B+ modell 1 GB LPDDR2 SDRAM memóriát és a legújabb, vezeték nélküli Cypress Semiconductor kombinált chipet kínálja, amely kétsávos 2,4 GHz-es és 5,0 GHz-es Wi-Fi-t biztosít az IEEE802.11ac, valamint a Bluetooth 4.1, BLE (Bluetooth alacsony energia) kommunikációra vonatkozó specifikáció alapján, így jelentősen csökkenti a vezeték nélküli megfelelőségi vizsgálat szükségességét, ezáltal időt és pénzt takarítanak meg.

Innovatív IoT-alkalmazások fejlesztését segíti (forrás: RS Components)
Innovatív IoT-alkalmazások fejlesztését segíti (forrás: RS Components)

Mindemellett a kártya Gigabit Etherneten keresztül nyújt jobb kommunikációs teljesítményt USB 2.0-án keresztül, 300 Mb/s-os maximális átviteli sebességgel a négy USB 2.0-ás portján keresztül, miközben megtartja a széles körűen használható 40 érintkezős GPIO-csatlakozót (General Purpose Input Output, általános célú bemenet/kimenet). Az audio/videó csatlakozások közt találhatók HDMI és MIPI DSI/CSI kijelző-/kameraportok, valamint egy négypólusú sztereó kimenet és kompozit videóport.

Az előző Raspberry Pi modellekhez képest jobb hőkezelést nyújt, mindeközben megtartja az előző generációs kártyák számos funkcióit és képességeit, például a kicsi, 85 cm×56 cm-es helyigényt, amelynek köszönhetően illik a jelenlegi, hivatalos Raspberry Pi tokba, illetve számos harmadik fél burkolatába.

(forrás: RS Components/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés