hirdetés
hirdetés

Egyedülállóan kis méret, példátlan rugalmasság

Az új, ultrakompakt, C6015 típusú ipari számítógépet általános célú automatizálási, megjelenítő és kommunikációs rendszerekhez, valamit EtherCAT-alapú alkalmazásokhoz tervezték. Az egyedülállóan kedvező árfekvésű, kompakt és rugalmas rögzítési lehetőségekkel szerelt PC mérete csupán 82×82×40 mm. 

hirdetés

A C6015 típusú ultrakompakt ipari PC (IPC) mérete mindössze egyharmada a C6905 típusú változatnak, amely ezt megelőzően a legkisebb vezérlőszekrénybe építhető ipari számítógép volt a Beckhoff széles kínálatában. Megközelítőleg 25%-kal alacsonyabb árának köszönhetően az új gép a Beckhoff eddigi legkedvezőbb árfekvésű, x86-sorozatú számítógépeinél is lényegesen olcsóbb. Mindezeknek köszönhetően a kis és közepes méretű automatizálási, megjelenítő és átfogó kommunikációs rendszerek igen kedvező költségek mellett, minimális helyigénnyel valósíthatók meg ezzel a kompakt eszközzel. Ez új távlatokat nyit meg a PC-alapú vezérléstechnika előtt, olyan alkalmazásokban is teret hódítva, ahol eddig nem használták ezt a technológiát, vagy ahol egyedi, drága egységként építettek be különféle alaplapokat.

„Iparkompatibilis” megoldás kompromisszumok nélkül

Rendkívül kis mérete és kedvező árfekvése ellenére a C6015 típusú ultrakompakt ipari számítógép semmiféle kompromisszumra nem kényszeríti a felhasználót. Ez többek között nagy számítási teljesítményére is vonatkozik, amit az Intel Atom processzorcsaládba tartozó, legfeljebb négymagos központi egységének köszönhet.

Az eddig leírtakon túlmenően az új ipari számítógép passzív hűtésű, készülékháza pedig hosszú élettartamú, masszív, fröccsöntött alumínium-cink ötvözetből készült. Az ipari környezetben szokásos elvárásoknak is teljes mértékben megfelel, többek között üzemi hőmérséklet-tartományának felső határa +55 °C, és igen jó ütés-, illetve rezgésállósági mutatókkal rendelkezik.

A C6015 típusú ultrakompakt ipari PC mérete mindössze egyharmada a C6905 típusú változatnak, amely ezt megelőzően a Beckhoff legkisebb vezérlőszekrénybe építhető ipari számítógépe volt
A C6015 típusú ultrakompakt ipari PC mérete mindössze egyharmada a C6905 típusú változatnak, amely ezt megelőzően a Beckhoff legkisebb vezérlőszekrénybe építhető ipari számítógépe volt

A C6015 típusú IPC a rögzíthetőség tekintetében is kiemelkedően rugalmas. A vezérlőszekrény hátfalára függőleges vagy vízszintes helyzetben is felszerelhető, de akár DIN-kalapsínhez is rögzíthető. Ennek köszönhetően még a legszűkösebb helyekre is számos, különféle módon, az adottságokhoz rugalmasan alkalmazkodva építhető be. Kis méreteivel együtt mindez nagy jelentőségű, mert például hat különböző kábel csatlakoztatása esetén igen fontos, hogy a csatlakozási pontok a lehető legpontosabban illeszkedjenek a vezérelt gép kialakításából adódó kábelvezetési utakhoz.

Ez a kis méretű ipari PC a hozzá csatlakoztatható berendezések és interfészek kialakítása tekintetében is kielégíti az univerzális ipari számítógépekkel kapcsolatos elvárásokat: 30 Gbyte-os félvezetős háttértárolójával (SSD) és Windows Embedded Compact 7 operációs rendszerével már az alapkiépítésű változata is igen hatékony. Igény esetén Windows 7 vagy Windows 10 operációs rendszerrel is rendelhető. További perifériái közé tartozik egy 2 Gbyte-os (igény esetén 4 Gbyte-osra is bővíthető) DDR3L RAM, egy DisplayPort-interfész, egy alaplapi, kettős Ethernet-adapter, amely 2 darab 100/1000Base-T-kapcsolat kezelésére alkalmas, továbbá USB 3.0 és USB 2.0 szabványú interfészek.

www.beckhoff.hu/C6015

Porgánszki Éva, Beckhoff
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés