hirdetés
hirdetés

Digitális megoldások

Beépített szerviz- és karbantartási platform

A WERKBLiQ beépített szerviz- és karbantartási platform integrált megoldást kínál a DMG Mori és egyéb gyártmányú szerszámgépekhez.

hirdetés

Az új platformmal az összes külső és belső szerviztevékenység áttekinthető, illetve bármilyen okoseszközön megjeleníthető. Emellett gyorsan és egyszerűen integrálható meglévő IT-rendszerekhez. A WERKBLiQ frissítésével a myDMG MORI elérhetővé válik egyéb gyártmányú szerszámgépekhez is.

Gyorsmenetben dolgozik

A termelésben előforduló karbantartási műveletek napjainkban fontosabbak, mint valaha, azonban értékes időt vesznek el, és felesleges feszültséget okoznak. A WERKBLiQ lényegében gyorsmenetben egyszerűsíti a napi rutint, így az ügyfelek hatékonyan tudják kezelni külső és belső szerviztevékenységüket egyaránt. „A WERKBLiQ lehetővé teszi a gépkezelő számára, hogy a karbantartó személyzet összes tevékenységét és feladatát megjelenítse digitálisan, gyártótól függetlenül. Ez magában foglalja a külső és belső csatornák, valamint a teljes szerződési és dokumentációs folyamat kezelését” – magyarázta dr. Tim Busse, a WERKBLiQ-platform ügyvezető igazgatója. Ebből következően a WERKBLiQ számszerűsíthető hasznot hoz a teljes szerviztevékenység optimalizálásával, az összes gépet figyelembe véve. Még a hálózati kapcsolattal nem rendelkező gépek is felvehetők és kezelhetők a WERKBLiQ rendszerében, okoseszközön keresztül. A rendszer az üzemek meglévő IT-hálózatához gyorsan és egyszerűen integrálható; a beállítás átlagosan mindössze 48 órát vesz igénybe.

A WERKBLiQ-platform integrált megoldást kínál szerszámgépekhez
A WERKBLiQ-platform integrált megoldást kínál szerszámgépekhez

Testreszabott digitális modulok

Az alkalmazottak a napi munkájuk során rögzítik és dokumentálják az összes, gépekkel kapcsolatos tevékenységüket és a folyamatokat, amiben interaktív és személyre szabható beviteli maszkok segítik őket. Műszaki hiba esetén, közvetlenül a gépnél, gombnyomásra lehet értesíteni a belső karbantartást, és elindítani a mentett szerviztevékenységet. Emellett a myDMG MORI-felhasználók egyszerűen tudják frissíteni a profiljukat WERKBLiQ-re. Ezután az összes DMG Mori szerszámgép automatikusan átkerül a WERKBLiQ-re, ahol azok körét ki lehet bővíteni, és együtt lehet őket kezelni más gyártmányú szerszámgépekkel és eszközökkel is. A WERKBLiQ és a DMG Mori Service integrált hálózata különösen az ügyfelek számára előnyös, hiszen a myDMG MORI-profilon elérhető összes funkció egyaránt része a WERKBLiQ-nek is.

A WERKBLiQ-platform integrált megoldást kínál szerszámgépekhez
A WERKBLiQ-platform integrált megoldást kínál szerszámgépekhez

A felhasználók továbbá a WERKBLiQ-platform összes előnyét ki tudják használni. Előnyük származik a teljes karbantartási folyamat kezelésére és optimalizálására szolgáló integrált funkciókból, amelyek teljes körű irányítást jelentenek, minden pillanatban. A gyártó cégek folyamatait nem kell többé adaptálniuk merev struktúrájú szoftverekhez, hiszen az egyedi kihívásokhoz egyedi megoldások szükségesek. A WERKBLiQ fejlesztése során ezért számos különböző konfiguráció integrálásra kerül, amiket a felhasználók saját céljaiknak megfelelően tudnak használni. Az üzemterületen folyamatos adatgyűjtés és dokumentálás teszi lehetővé a teljes átláthatóságot – a WERKBLiQ kiértékelő moduljával ez már nem csak egy elképzelés. A modul lehetővé teszi a karbantartást és gyártást szervezők számára, hogy kiértékeljék a kulcsparamétereket, és az eredményeket felhasználva folyamatosan fejlesszék a műveleteket.

(Cikkünk eredetileg a GyártásTrend Magazin decemberi lapszámában jelent meg.)

(forrás: DMG Mori/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés