hirdetés
hirdetés

Robotika

Az OnRobot megvásárolta a Purple Roboticsot

A dániai Odensében (ahol az Universal Robots és a MiR is elindult) az OnRobot a Purple Robotics felvásárlásával egy újabb úttörő technológiával bővíti portfólióját.

hirdetés

Képes lesz megosztani partnereivel a világ első duális vákuum megfogóját. A grippert először idén júniusban a világ legnagyobb robotikai expóján, a Münchenben megrendezett Automatica kiállításon mutatták be, és újszerűsége egyből fel is keltette a nemzetközi robotipar érdeklődését.

A Purple Robotics-ot három dán szakember alapította: Lasse Kieffer, Henrik Tillitz Hansen és Peter Nadolny Madsen. Mindhárman termékfejlesztői tapasztalattal rendelkeznek, amit a világon elsőként kobotokat létrehozó vállalatnál, az Universal Robots-nál szereztek. Ezt az értékes tudást kapcsolja össze most az OnRobot az Odensében található, már létező kutatási és fejlesztési osztályával. Lasse Kieffer, a Purple Robotics vezérigazgatója izgatottan várja, hogy kollégáival együtt csatlakozhasson az OnRobot csapatához:

„Nagyon élveztük, hogy egy új robotikai vállalatot hozunk létre, és hogy sikerült a saját tervezésű vákuum gripperrel megbolygatni a piacot. Ésszerű és jelentős előnyökkel jár az OnRobottal való kapcsolatunk, akik már egy erős és komoly globális értékesítő rendszerrel rendelkeznek. Ez számunkra azt jelenti, hogy 100%-ban a világ legmodernebb robotikai kiegészítőinek fejlesztésére koncentrálhatunk. Együtt nagyon sokra vihetjük” – mondta Lasse Kieffer.

Vákuum gripper
Vákuum gripper

25 országban értékesítik

A duális vákuum megfogó
A duális vákuum megfogó
Három hónappal a megfogó bemutatása után 25 országból származó 40 partner kötött partnerkapcsolati megállapodást a Purple Robotics-szal levédetett fejlesztésük kapcsán.
A Purple Robotics duális vákuum grippere gyakorlatilag két „kezet” ad a robotnak, amelynek segítségével az egyszerre több tárgyat is kezelni tud, valamint egy mozdulattal képes megoldani több feladatot. Ezen felül a megfogó egy beépített elektromos szivattyút is tartalmaz, ami azt jelenti, hogy a felhasználóknak nem kell tömlőkkel, sűrített levegővel és kábelekkel bajlódnia, mint a hagyományos vákuumos fogó esetében.

A Purple Robotics grippere kevesebb, mint harminc perccel a robotra szerelés után már működőképes. A vákuum gripper képes a különböző méretű, súlyú, anyagú és formájú tárgyak óvatos és hatékony kezelésére. Emelési kapacitása 10 kg, és úgy tervezték, hogy a gyártótól függetlenül, a könnyűsúlyú robotok széles körével kompatibilis legyen.

„Még a kis tételben történő gyártási folyamatok automatizálásának is könnyen integrálhatónak kell lennie, máskülönben a robottechnológia nem lenne jó befektetés. Ezért gondosan választjuk ki a legjobb és leginkább felhasználóbarát robot kiegészítőket, amiket aztán az OnRobot technológiáival egybeépítünk. Rendkívüli boldogság számunkra, hogy mostantól a vákuum grippert is ajánlhatjuk a robot partnereinknek, valamint nagyon örülünk annak is, hogy a Purple Robotics első osztályú robotfejlesztőivel bővíthetjük a innovációs osztályunkat” – mondta Enrico Krog Iversen, az OnRobot vezérigazgatója.

A Purple Robotics megvásárlásával a vákuum grippert az OnRobot az Egyesült Államokban is bemutathatta a robotikai kiegészítők kereskedői számára a szeptember 10. és 15. között megtartott chicagoi IMTS kiállításon. A három robotikai vállalat (OnRobot, Perception Robotics, OptoForce) tavasszal történő egyesülése után az OnRobot jelenlegi termékkínálata széleskörű robot kiegészítőket tartalmaz, beleértve az elektromos fogókat, erő/nyomaték szenzorokat, gecko grippereket és tapintó érzékelőket.

„Most még egy lépéssel közelebb jutottunk ahhoz a célunkhoz, hogy „egylépcsős” megoldásokat tudjunk nyújtani a robot kiegészítők vásárlóinak. Egészen biztos, hogy nem a Purple Robotics lesz az utolsó akvizíciónk. Más, egyéb izgalmas vállalatokat is figyelünk világszerte” – mondta Enrico Krog Iversen. Az OnRobot tulajdonosi köre a közelmúltban egy újabb erős nemzetközi befektetővel, az amerikai Summit Partners kockázati tőkealap-kezelővel gyarapodott.

(forrás: OnRobot/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[229261] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés