hirdetés
hirdetés

Ipar 4.0

Az intelligens robotvezetékek jósolnak

Az Igus egy új vezetéket mutat be, mely figyelmeztet az üzemképtelenné válás előtt, növelve ezzel az üzembiztonságot.

hirdetés

Az egyre nagyobb mértékű ipari automatizálás következtében a gépek mozgásának száma és mozgási sebessége foyamatosan növekszik, ugyanakkor a gyárak hálózati összeköttetési foka stagnál. Azonban a vezetékekre egyedülálló módon 36 hónapos garanciát kínáló, világméretű adatátviteli Ethernet-vezetékprogrammal még a legnagyobb igénybevételnek kitett berendezések is biztonsággal beköthetők a Smart Factory hálózatba. 

A fix felépítésű hálózatokba leginkább hagyományos Ethernet-vezetékeket építenek be. Ezeknek mozgás esetén meglehetősen korlátozott az élettartamuk. Az Igus által kifejlesztett legnagyobb energialánc-vezeték program 27 fajta réz és száloptikai, valamint 422 előre gyártott Ethernet-vezetéket kínál, amelyek tartósan a legjobb vezetőtulajdonságokat produkálják, mozgás közben is. A programmal a gyártó kiszolgálja a növekvő sokszínűséget az átfogó felhasználás során az ipar 4.0 követelményeinek megfelelően – a poros fafeldolgozó gépek egyszerű lináris mozgásától egészen a tiszta helyiségekben dolgozó robotok komplex 3D-s mozgásáig, a legkisebb sugarú körívektől a hosszú egyenes vonalú mozgásokig.

Figyelmeztet, hogy az elkövetkezendő négy hétben csere esedékes (forrás: Igus)
Figyelmeztet, hogy az elkövetkezendő négy hétben csere esedékes (forrás: Igus)

És nemsokára itt az „okos” megoldás, az Igus a 2016-os Hannoveri Vásáron állította ki a mozgó vezetéket, amely folyamatosan figyeli önmagát. Az intelligens robotvezeték jósol is a felhasználójának – állítja Rainer Rössel, az Igus Chainflex vezetékek kereskedelmi vezetője. Meghatározott paraméterek túllépésekor a még működő vezeték időben (nem csak az üzemképtelenné váláskor) figyelmeztet, hogy az elkövetkezendő négy hétben csere esedékes. Ezzel a konkrét lépéssel elősegíti az üzemképes állapot fenntartását, következésképpen a berendezések rendelkezésre állását.

(forrás: Igus/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés