hirdetés
hirdetés

Jövő gyára

Átugrottak két forradalmat

Az első ipari forradalom egyik gyöngyszemét, egy csaknem 130 éves esztergapadot kapcsolt hálózatba a Bosch. Az IoT-gateway technológia segítségével a régi eszközök is könnyedén hálózatba kapcsolhatók. 

hirdetés

A 129 éves, lábbal hajtható, csaknem 300 kilogrammos öntöttvas esztergapadon 1887-től személyesen Robert Bosch cégalapító dolgozott. Egyebek mellett ezzel készültek mágneses gyújtásrendszere alkatrészei is, amely első nagysikerű termékeként hozta meg az áttörést a vállalat számára a 19. század végén.

A Bosch most a múzeumból egyenesen az ipar 4.0 korába repítette a gépet, amelyhez a tárgyak internete (Internet of Things; IoT) számára kifejlesztett új IoT-gateway technikája szolgál műszaki háttérként. A hálózatba kapcsolt rendszer a megfelelő szoftver, IoT-kompatibilis ipari ellenőrzőrendszerek és érzékelők kombinációjaként teszi lehetővé az öreg eszterga paramétereinek pontos és korszerű ellenőrzését.

A hálózatba kapcsolt esztergapad
A hálózatba kapcsolt esztergapad

Az IoT-gateway az SPS IPC Drives kiállítás alkalmával mutatkozik be a szakmai közönség előtt.

„Az IoT-gateway segítségével még az ilyen régi eszközök is gyorsan és könnyedén hálózatba kapcsolhatók. Ennek eredményeképpen pedig a Bosch a régebbi berendezések üzemeltetői előtt is megnyitja a hálózatba kapcsolt ipar által kínált lehetőségeket. A befektetés akár 18 hónap alatt is megtérülhet, a Bosch homburgi gyárában például a mérnökök a hidraulikus szelepek egy 2007-es tesztberendezését csatlakoztatták internetes hálózatra az IoT-gateway segítségével. Az alkalmazott olaj minőségét ellenőrző új érzékelőknek köszönhetően a korábbinál jóval pontosabban határozhatták meg az olajcsere szükséges időpontját, ez időt és pénzt takarít meg, továbbá a környezetet is kíméli” - Dr. Werner Struth, a Bosch igazgatótanácsának az ipari technológiák és a gyártásszervezés területeiért felelős tagja. 

Előnyök

Az ipar 4.0 legfontosabb előnyei közé tartozik az állandó minőségbiztosítás érdekében végzett folyamatellenőrzés, valamint a nem tervezett állásidőket megelőzni hivatott állapotfelügyelet. A folyamat-ellenőrzés keretében a különböző érzékelők paraméterek egész sorát mérik, köztük a munkadarab szögsebességét is. A túl magas, vagy túl alacsony forgácsolási sebesség például csökkenti a megmunkált fémalkatrész minőségét, és a szerszámot is károsíthatja, az internetes hálózatra frissen csatlakozott esztergapad azonban a szíjhajtás fokozatos változásait is érzékeli. Az érzékelők, a gateway és a szoftver így együttesen hatékonyan előzhetik meg az immár ipar 4.0 kompatibilis gép nem tervezett leállásait, jelentősen növelve termelékenységét.

Az Iot-gateway hiánypótló technológia az ipar 4.0-hoz való felzárkózásban
Az Iot-gateway hiánypótló technológia az ipar 4.0-hoz való felzárkózásban

Nagy az igény a retrofit-megoldásokra

Az IoT gateway műszakilag és gazdaságilag egyaránt kedvező megoldás, a gépészetre jellemző fejlesztési ciklusok ugyanis jelentősen eltérnek az ipar számos más területétől: az egyszer beszerzett gépek sok esetben évtizedekig maradnak szolgálatban, a magasabb elvárásokat célzó cserék jellemzően csupán nagy energia- és költségráfordítás keretében végezhetők el. A világszerte használt gépállomány túlnyomó része így még ma sem része a hálózatba kapcsolt ipar rendszereinek, ennek megfelelően óriási az igény a retrofit-megoldásokkal csatlakoztatható ipari megoldások iránt.

Az IoT-gateway nem igényel programozást

Alkalmazástól függően az IoT-gateway az átalakítandó eszközt felügyelő szenzorokkal egészül ki, amelyek olyan paramétereket mérnek az eddig említettek mellett, mint például a hőmérséklet, a nyomás, a rezgés, az áramfogyasztás, vagy épp az olajminőség. A szoftver az értékeket valós idejű információkká konvertálja, olyan formátumba, amely már az adott termelési környezetbe integrálható.

Az IoT-gatewayt csupán konfigurálni szükséges egy böngésző használatával, vagyis jóval gyorsabban üzembe helyezhető. A konfiguráció a közelmúltban megjelent új, nyílt PPMP gépi nyelven zajlik.

Az ipar 4.0 kapujában

Az ipar és a kereskedelem területén alkalmazott számos eszköz még nem csatlakozik az ipar 4.0 rendszereihez. Ennek oka egyebek mellett a megfelelő érzékelők, szoftverek és a cégek IT-rendszereihez való csatlakozási lehetőségek hiánya, vagyis e gépek jelenleg még a hálózatba kapcsolt ipar legalapvetőbb követelményeinek sem felelnek meg. 

Az IoT-gateway technika jó példa arra, hogyan csatlakoztathatják a régebbi gyártóberendezések üzemeltetői is gépeiket az internetes hálózatokra, valós időben felügyelve és optimalizálva őket” – hangsúlyozta dr. Werner Struth. 

(forrás: Bosch/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés