hirdetés
hirdetés

Ipar 4.0

Ajánlások az összekapcsolt vállalat megteremtéséhez

Magyarországi irodájának megnyitása kapcsán számoltak be a Rockwell Automation ipari automatizálási világcég régiós vezetői a vállalat által nyújtott megoldásokról, a The Connected Enterprise elvnek a legkülönfélébb területeken való bevezetéséről.

hirdetés

A több mint 110 éves múltra visszatekintő amerikai Rockwell Automation az ipari automatizálás meghatározó trendjét jelentő „okos gyártással” összefüggő fejlesztések egyik kiemelkedő képviselője. A cég központja a wisconsini Milwaukee városában található.  A világszerte több mint 80 országban mintegy 22 ezer munkatársat foglalkoztató nagyvállalat az ipar 4.0-val vagy más elnevezéssel a dolgok internetjével kapcsolatos fejlődés előmozdítására hozta létre a közelmúltban magyarországi irodáját is Budaőrsön.

– Vállalatunk hivatása, hogy a világot termelékenyebbé és fenntarthatóvá tegye, azaz hozzájáruljon az életminőség javításához. Ennek gyakorlati megvalósításához ipari vezérléstechnikai, energetikai és informatikai megoldásokat szállítunk a legkülönfélébb ágazatok számára. Az „okos gyártásban” elengedhetetlen optimalizálást az összekapcsolt vállalat koncepció szerint kidolgozott megoldásainkkal mozdítjuk elő – fogalmazott Reto Benner, a Rockwell Automation kelet-európai és oroszországi régiójának értékesítési igazgatója a közvetlen hazai jelenlét beindításához időzített sajtóbeszélgetésen.

Mi áll az összekapcsolt vállalat elve mögött?

Miután az automatizálás területét is elérte a digitalizálás, egyetlen gyártó cég sem boldogulhat hálózatba kapcsolt termelés és hálózatképes gyártóberendezések nélkül. Vajon mi lehet a termelés 4.0-ra váltás legjobb módja? Miközben saját termelőrendszereit kapcsolta hálózatba, a Rockwell Automation kifejlesztett egy ötlépcsős modellt, amelyet The Connected Enterprise Execution Modelnek nevezett el. A vállalat szakemberei e keretrendszert felhasználva olyan ajánlásokat fogalmaztak meg, amelyek segítenek az „összekapcsolt vállalat” sikeres felépítésében.

Helyzetelemzés Az első szakaszban a vállalat értékeli meglévő IT-infrastruktúráját és termelési rendszereit. Ez rengeteg fejlesztendő területet segít beazonosítani, például a biztonsági sebezhetőségeket vagy a kulcsfontosságú teljesítménymutatók értékelésének hiányát. Az infrastruktúráról és a hálózatról átfogó felmérés készül, amely megmutatja, milyen mértékben lehet korszerűsíteni, illetve hol van szükség cserére. Ezt az információt kiindulási alapként használva a vállalat stratégiát fejleszthet, amely biztonságosan integrálja a munkaerőt, a folyamatokat és a technológiát, valamint ennek eléréséhez célokat fogalmaz meg.

A jövő elképzelhetetlen egységes és integrált vállalati hálózat nélkül (forrás: Rockwell)
A jövő elképzelhetetlen egységes és integrált vállalati hálózat nélkül (forrás: Rockwell)

Biztonságos és továbbfejlesztett hálózat és vezérlés Egy igazi „összekapcsolt vállalat” nem létezhet egységesített, integrált hálózat nélkül. Ez a hálózatban működő vállalat előfeltétele, amely lehetővé teszi a kommunikációt az automatizálás, a vezérlés és az üzleti rendszerek között. Az olyan szabványos internet- és Ethernet-protokollok alkalmazása, mint az EtherNet/IP, segít integrálni a műveleti adatokat a vállalat egyéb adataival, és az internetképes berendezések jelenleg zajló terjedését figyelembe véve jövőbiztossá teszi azokat. A vállalatoknak meg kell határozniuk az ezen átívelő rendszer biztonsági követelményeit, valamint egységes biztonsági stratégiát kell kidolgozniuk. Ennek sokszintű biztonsági mechanizmusokat kell magában foglalnia, hogy a támadásokat a gyártási rendszerek egészében képes legyen meggátolni.

Meghatározott és rendszerezett munkaadattőke A Big Data az ipar 4.0 számára éppoly fontos, mint másutt. Csak a „megfelelő” adatok biztosíthatnak olyan hasznos információkat, amelyek a döntéshozatal alapjaként szolgálnak. Ennek egyik alapvető követelménye az egységes hálózati struktúra, amely mind az IT-t, mind pedig az üzemeltetéstechnológiát magában foglalja, és amely kiküszöböli a manuális adatbevitelből és -elemzésből fakadó potenciális hibákat. Képes az adatokat és az információkat a megfelelő kontextusban megmutatni, lehetővé téve a munkatársak számára, hogy meglátásaikat sokkal gyorsabban és könnyebben oszthassák meg más kollégákkal és osztályokkal, valamint vevőikkel és partnereikkel.

Analitika: üzemeltetési előnyök A valós idejű adatok elérhetősége – és gyors elemzésük lehetősége – kulcsfontosságú a gyártási eljárások folyamatos fejlesztésében. Az adatalapú analitika valós időben megfigyelhető és követhető kontextuálisan, illetve korábbi teljesítményadatokhoz viszonyítva is. Az egész szervezetben biztonságosan megosztható, és akár személyre szabott jelentésekkel is bemutatható. A gyártási adatok ERP-rendszerbe történő visszatáplálása által a vállalatok következtetéseket vonhatnak le arról, hogy a gyártási rendelések hogyan teljesülnek, és sokkal pontosabban számolhatják ki a darabárakat.

Optimalizálás és együttműködés A The Connected Enterprise koncepció nemcsak az emberek, eszközök és eljárások között valósítja meg az értékes információ egyesítését és megosztását, hanem az egyes helyszínek között is. Az információ még az értékesítési láncban is megosztható, ami által a folyamatok teljes egészükben optimalizáltak lehetnek. Ez lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy gyorsabban reagáljanak az értékesítési és vevői tevékenységekre, valamint az üzleti lehetőségekre és a változó piaci körülményekre. Szabványokat vezethetnek be, miközben élvezhetik a legjobb gyakorlatok, valamint teljes értékesítési láncuk szakértelmének előnyeit. A sikeres együttműködés egyik kulcskövetelménye a szigorú biztonsági szabványoknak való megfelelés biztosítása minden érintett részéről, mert ez az, ami a vállalatok számára lehetővé teszi a fenyegetések és az illetéktelen hozzáférési kísérletek azonnali észlelését és blokkolását.

Virágh Judit/Rockwell Automation
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés