hirdetés
hirdetés

Egyesített erő

A gépgyártás és az IT szövetsége az ipar 4.0 jegyében

Az Adamos (Adaptive Manufacturing Open Solutions) a DMG MORI, a Dürr, a Software, a Carl Zeiss és az ASM PT cég által alapított stratégiai együttműködés az ipar 4.0 és az IIoT-technológiák fejlesztésére. 

hirdetés

Az Adamos kimondottan a gépépítők és a gyáralapítók igényeire fókuszál: a nyílt IIoT- (industrial internet of things) platform szabadon hozzáférhető, és egybegyűjti a friss IT-technológiákat, illetve az ipari tudást. A mérnöki szolgáltatóknak lehetőséget ad arra, hogy könnyen, gyorsan és hatékonyan szállítsanak kipróbált és tesztelt digitális hálózati alkalmazásokat. A gépépítők és a beszállítók a termékek végfelhasználóihoz hasonlóan profitálhatnak az Adamos-platform szolgáltatásaiból, hiszen azok teljes körű adatfüggetlenséget és szabad hozzáférést nyújtanak a vezető szoftvermegoldásokhoz. A projektben fejlesztett platform világszerte elérhető.

Digitális szolgáltatások

Az ipar 4.0 és a dolgok internetje magas fokú kapcsolódást és hatékony kommunikációt tesz lehetővé a gépek között, illetve általuk átfogó adatátvételt és az információk valós idejű felhasználását is elérhetjük. Ez megteremti a digitális szolgáltatások alkalmazásának lehetőségét az új üzleti modellekben, és optimalizálja a termelést a big data analízis segítségével. A felhasználók azonosítani tudják a karbantartási igényeket már egy korai megelőző szakaszban, és képessé válnak a termelés hatékony tervezésére, valamint a szükséges alkatrészek automatikus megrendelésére.

A növekedés, az innováció, illetve a termelékenység jelenleg legfontosabb motorja az ipar 4.0 és az IoT. A szuverén adatok kinyerésének versenyében az innovációs tempónak kiemelkedő szerepe van, miközben az IoT fejlesztése nagy értékű beruházásokat, kiváló szakembereket és új technológiákat igényel. Ez az a terület, ahol az iparágakon átívelő együttműködés igazán hasznos lehet.

Előnyök a gépiparnak

Az Adamos közeli együttműködésekre és a know-how hatékony áramlására fókuszál, ezzel csökkentve a centralizáltan fejlesztett megoldások költségét, és minden résztvevő számára elérhetővé teszi az újdonságokat. Az innováció motorjaként folyamatosan új IIoT-technológiák bevezetésén dolgozik. A platformmal nincs szükség külső szoftverekre, megszűnik a függés a külső szolgáltatóktól. A gépépítő vevők a gépekhez szükséges szoftver- és IIoT-megoldásokat egy kézből szerezhetik be, és juthatnak adatokhoz. Ez biztosítja a gépépítés piacvezető pozícióját a digitális korban.

A résztvevők stratégiai együttműködésben dolgoznak az ipar 4.0-t és az IIoT-t érintő kérdések megoldásán (forrás: DMG Mori)
A résztvevők stratégiai együttműködésben dolgoznak az ipar 4.0-t és az IIoT-t érintő kérdések megoldásán (forrás: DMG Mori)

A nyílt megoldás digitális portfóliót kínál a gépépítő szektor számára, így a domén- és az iparágspecifikus megoldások területén. Az Adamos nemzetközileg fejleszthető és gyorsan implementálható, felhőalapon és helyi szerverekről is elérhető. Ezenfelül standard megoldásokat és interfészeket használ, így működése megbízható.

Különlegessége, hogy „white label” megoldásként lehetőséget ad a gépépítők számára, hogy a saját IIoT-platformjukkal legyenek jelen. Ez azt jelenti, hogy a partnerek a központi Adamos-rendszert használják, de a front-end vevők a gyártó által egyedileg létrehozott interfésszel dolgozhatnak.

Az Adamos App Factory a technológiai tudásra és az iparági know-how-ra fókuszál, így ragadja meg a lehetőséget az applikációk fejlesztésére. Az átfogóbb alkalmazások, mint a Planning, a Predictive Maintanance, a Machine Cockpit/Dashboarding és a Maintaining Assistance 2018 elején válnak elérhetővé a felhőalapú rendszerben. Az IIoT-platform pedig ezekkel bővülve tovább fejlődik, ahogy a partnerek és a vásárlók köre is.

Az Adamos GmbH és az Adamos App Factory október 1-jén indult kétszáz szakértő bevonásával. Az alapító vállalatok egyenlő félként vesznek részt az új vállalkozás munkájában. A szövetség célja, hogy az összefogással németországi és nemzetközi szinten is elismertté váljanak, és további cégeket vonjanak be az együttműködésbe.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés