hirdetés
hirdetés

Új pneumatikus modulok a fenntarthatóbb működésért

Az intelligens modulok most már hasznos információkkal szolgálnak a felhasználók számára az energiahatékonyság és az elérhetőség javításáért az adatok gyűjtésével és decentralizált feldolgozásával.

hirdetés

Számos iparágban a pneumatika nélkülözhetetlen technológia a mérnökök számára, a lehetőségek széles skáláján. Az Emerson pneumatika szakértői évek óta támogatják ügyfeleiket a folyamatok optimalizálásában, összpontosítva az általános gépkoncepcióra. Az intelligens modulok most már hasznos információkkal szolgálnak a felhasználók számára az energiahatékonyság és az elérhetőség javításáért az adatok gyűjtésével és decentralizált feldolgozásával.

Emerson megközelítése egyszerű és meggyőző. A költséghatékony pneumatika, a digitális elektronika és szoftver ötvözésével az új modulok teljesen új, adatközpontú szolgáltatásokat nyitnak meg. A legmodernebb technológia összegyűjti a pneumatikai rendszerek működési adatait és összehasonlítja azokat a beállított értékekkel. Amint jelentős eltérések történnek, az elektronika vagy a modulnál, a gép vezérlőihez vagy a kiváló informatikai rendszerekhez nyitott interfészeken keresztül jelenti.

Az Emerson AVENTICS AF2 áramlásérzékelő például segít csökkenteni az energiafogyasztást és elkerülni a gép leállását. Az áramlásérzékelő nemcsak a levegő áramlási sebességét, hanem a tápvezeték nyomását és hőmérsékletét is figyeli. Lehetővé tesz azonnali intézkedéseket szivárgások észlelése esetén. A működési paraméterek folyamatos ellenőrzése nagyfokú információ-pontosságot eredményez. Az AF2 standard kapcsolójellel, analóg kimenettel vagy IO-kapcsolaton keresztül továbbítja az adatokat a vezérlőnek. Továbbá az érzékelő közvetlenül kommunikál a magasabb szintű rendszerekkel az OPC UA és az MQTT révén. Az AF2 integrálható az AVENTICS AS Series légelőkészítő egységbe, de akár utólag is beépíthető egy meglévő pneumatikai rendszerbe vagy szekrénybe.

Az Emerson intelligens AVENTICS pneumatikai rendszerei hidat építenek az IIoT-hez. Biztosítják a rendszer elérhetőségét, a folyamatok stabilitását és az alacsonyabb működési költségeket.

(forrás: Emerson - Aventics)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés