hirdetés
hirdetés

InfoTech

Új kibervédelmi technológiát javasol a Huawei

A számítástechnikai biztonsági rendszerek új alapokra helyezését, a kibertámadásokkal szembeni puszta védekezés helyett az adatbiztonságot proaktív eljárásokkal garantáló új megoldásokra való átállást szorgalmazza a kínai Huawei.

hirdetés

Az információs és kommunikációs technológiai konszern magyar leányvállalata, a Huawei Technologies Hungary Kft. az októberi európai kibervédelmi hónap alkalmából az MTI-vel közölte: a megoldást a jelenleg alkalmazott TCP/IP alapú hálózatok szoftver-definiált hálózatokkal (software-defined network, SDN) történő lecserélése jelentené, az alapvetően védekező jellegű megoldásokat pedig sokkal inkább proaktív, támadó eljárásokkal kellene felváltani. A közlemény idézi John Suffolkot, a Huawei Technologies kiberbiztonsági elnök-helyettesét, aki szerint olyan technológiai környezetben igyekszünk megvédeni adatainkat a támadóktól, amit azokban az időkben fejlesztettek ki, amikor a "hacker" szót még elsősorban a rossz golfozókra használták. A védelmi megoldások pedig leginkább egy gyenge ajtóra szerelt erős lakathoz hasonlíthatók - mutatott rá az Egyesült Királyság kormányának egykori információbiztonsági igazgatója.

John Suffolk felhívta a figyelmet arra, hogy míg az informatikai vezetők és a technológiai infrastruktúra védelmezői azon tűnődnek, hogyan lehetne egyensúlyt találni a biztonság, az agilitás és innováció jelenlegi technológiai struktúrában egymásnak ellentmondó szempontjai között, a kiberbűnözők egyre kifinomultabb következő generációs eszközöket és technikákat fejlesztenek ki a vállalati hálózatok feltöréséhez. Ennek kivédéséhez az SDN hálózati technológia teljesen új generációs védelmi arzenált adhatna az informatikai vezetők kezébe - mutatott rá.

Az SDN gyökeres változásokat hozna a kibervédelemben – hangsúlyozta John Suffolk. Ilyen hálózaton a vállalatok ugyanis aktívan védekezhetnének a fejlett állandófenyegetés-támadásokkal (APT – advanced persistant threats), az elosztott szolgáltatás-megtagadásokkal (DDoS – Distributed Denial of Service) és rosszindulatú szoftverekkel (malware), valamint a nulladiknapi- támadásokkal (zero-day) szemben. Az SDN segítségével olyan biztonsági eljárások hozhatók létre, amelyek azonos fejlettségi szinten vannak azzal a szolgáltatással, amit védeniük kell – mutatott rá a szakember.

(forrás: MTI)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés