hirdetés
hirdetés

Robot

Új bőrbe bújik Watson, az IBM szuperszámítógépe

Ezentúl a Pepper nevű és az emberek érzelmeit leolvasó japán robotban öltenek testet az amerikai informatikai óriás szoftverének képességei.

hirdetés

Az IBM Watson nevű mesterséges intelligenciája végre Japánban is munkába lépett.

A számítástechnikai cég első vezérigazgatójáról, Thomas J. Watsonról elnevezett szoftver fő feladata az emberek kérdéseinek és kéréseinek megértése, hogy aztán ezekre az interneten és egyéb adatbázisokon belül keresse meg a megfelelő választ. A rendszert emellett úgy tervezték, hogy a példákból is folyamatosan tanulni tudjon.

Az IBM egy nyilatkozatban megerősítette, hogy a SoftBank nevű, japán távközlési céggel karöltve fog Watson által vezérelt alkalmazásokat fejleszteni. Mivel a távol-keleti cég sokféle vállalatban rendelkezik érdekeltségekkel, Watson számos területen – így a bank- és biztosítási szektorban, illetve az egészségügyben is – felbukkanhat a japán emberek hétköznapjaiban.

A szoftver többek között a Pepper névre keresztelt, barátságos külsejű android elméjét is felturbózza majd, amely mimikájukból kiindulva egyébként már e nélkül is képes az emberek érzelmeinek feltérképezésére.

Pepper (Fotó: SoftBank)

(forrás: PopSci)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés