hirdetés
hirdetés

Ipari kommunikáció

Többcsatornás rádiómodulok

A japán Circuit Design Inc. kompakt keskenysávú rádiómodulokat – CDP-TX-05M-R adó-, illetve CDP-RX-05M-R vevőegységet – kínál ipari alkalmazásokra.

hirdetés

A CDP-TX-05M-R és CDP-RX-05M-R típusjelzésű modulok esetében szinte valamennyi, az ipari rádióátvitelben szükséges elemet egyetlen kis és robusztus tokozásban integráltak. Az új modulok kompatibilisek a korábbi CDP-TX-04S-R és CDP-RX-03AS-R egységekkel, amelyek minőségüknek és megbízhatóságuknak köszönhetően Japánban és Európában egyaránt népszerűek. De míg az elődöknek csak egy HF csatornájuk volt, az új moduloknál már négy előre beállított csatornát lehet használni. A frekvenciatáblázat az ipari, tudományos és orvostechnikai célú fő ISM sávban (1 GHz alatti tartomány, 426 MHz Japánban, 434 MHz + 869 MHz Európában, 915 MHz az USA-ban) az alkalmazási igényekhez illeszthető.

Érzékeny, stabil, nagy távolságokra alkalmazható
Érzékeny, stabil, nagy távolságokra alkalmazható

A rádióátviteli elemek kiváló frekvenciastabilitásáról a referencia-áramkörként használt TCXO típusú kristályoszcillátor gondoskodik. A modulok széles hőmérsékleti tartományban, – 20 és +65 °C között működőképesek, ami kiterjesztést jelent az elődelemekhez képest (azok hőmérséklethatárai –10 °C és +60 °C voltak). A SAW szűrővel működő, kettős szuperheterodin elvű vevő növeli az érzékenységet és a szelektivitást a stabil és nagy távolságú kommunikáció érdekében.

A 10 mW adóteljesítmény (5 mW 869 MHz-en, 1 mW 426 MHz-en, illetve 0,5 mW 915 MHz-en) szabad láthatóság esetén maximum 600 méter kommunikációs távolságot tesz lehetővé. Az egyszerű interfésznek köszönhetően a felhasználók rövid idő alatt üzembe állíthatják rádiós rendszerüket. Az adó- és vevőmodulok legfontosabb alkalmazási területei az ipari távvezérlések, a biztonsági és riasztórendszerek, a telemetria és távfelügyelet, illetve a helyzetmeghatározás.

hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés