hirdetés
hirdetés

Képzés

Termeléstervező képzés – az első csoportnak ingyenes

Fontos képzést indít a hazai mérnöki szoftvermegoldásokat szolgáltató, a graphIT Kft., amely során termeléstervező készségeket, szoftverfüggetlen alkalmazásokat lehet elsajátítani. 

hirdetés

A graphIT Kft. jól ismert szereplője a hazai mérnöki szoftvermegoldások piacának. Az általuk forgalmazott mérnöki szoftverekhez (NX, Teamcenter, Solid Edge, Plant Simulation, Opcenter) a felhasználóknak tanfolyamokat is nyújtanak. Viszont ez az első alkalom, hogy olyan tanfolyamot hirdetnek meg, amely nem közvetlenül egy szoftverhez kapcsolódik. Ezzel kapcsolatban kérdeztük meg Sallay Pétert a graphIT Kft. ügyvezető igazgatóját. „Az évek során több ezer kolléga ismerte meg nálunk a Solid Edge, NX és egyéb megoldásainkat. Ügyfeleinket a teljesen kezdő szinttől a profi szintig kísérjük végig a tanfolyami portfoliónkkal. A képzéseinkkel kapcsolatban folyamatosan nagyon jók a visszajelzések.” – kezdi a bevezetőjében Sallay Péter.

Sallay Pétert a graphIT Kft. ügyvezető igazgatója
Sallay Pétert a graphIT Kft. ügyvezető igazgatója

GyartasTrend: Miben újszerű ez a termeléstervező képzés
Sallay Péter: Termelésütemezéssel évek óta foglalkozunk, s mivel mi forgalmazzuk a világon vezető Siemens Opcenter APS (régebben Preactor néven volt elérhető) rendszert, így a bevezetések során nagyon sok termeléstervezővel, termelés ütemezővel találkozunk. Ez a munkakör nagyon nagy felelősséggel jár, hiszen kapcsolódik a gyártó cégek teljes értékáramához a vevőtől a beszállítókig. Sokszor azt látjuk az esetükben, hogy hiába a szuper szoftver, hiába a megfelelő adatok, nem rendelkeznek azokkal az alapismeretekkel, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a jó döntéseket tudják meghozni a folyamatosan változó termelési kondíciók mellett. 

GyT: Tanítják ezeket máshol?
SP: Ezeket az ismereteket nem igazán oktatják az egyetemi képzés során sem, ezért úgy éreztük, hogy felhasználva a több, mint 15 éves digitális gyártási tapasztalatunkat, érdemes elindítani egy ilyen képzést. Nem a száraz matematikára koncentrálunk, hanem olyan gyakorlati feladatokon megyünk végig, amelyek segítenek a résztvevőknek az összefüggések átlátásában, és a napi gyakorlatban történő alkalmazásban.

GyT: Hogyan valósul meg a képzés során a gyakorlatiasság?
SP: Miközben lerakjuk a szakmai alapokat, számos gyakorlattal segítünk azok jobb megértésében. Azt látjuk az ügyfeleinknél, hogy sokszor a termeléstervező pozíciót valaki csak úgy „megkapta, megörökölte” a helyi gyártással kapcsolatos tudása miatt, azonban soha nem kapott egy átfogó ismeretanyagot arról, hogyan, milyen szempontok alapján érdemes a munkáját végezni. Ennek következtében gyakran a termeléstervezésnek csak egy kis szelete valósul meg az adott cégnél. Persze, mivel szoftveres megoldásokkal foglalkozunk, így a képzés során kitekintünk a piacon elérhető termeléstervező és ütemező megoldásokra is.

GyT: Várható-e más, hasonló szoftverfüggetlen, szakmai képzés a graphIT Kft. portfoliójában?
SP: Számos területen rendelkezünk komoly ipari tapasztalattal, ami megteremti a lehetőségét, hogy ebbe az irányba is bővüljünk.

További információkat a képzésről, az alábbi linkre kattintva olvashatnak.

(forrás: graphIT)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés