hirdetés
hirdetés

Szervertechnológia

Szerver MI-gyorsítási képességekhez

A teljes egészében újratervezett, új generációs Fujitsu Primergy RX4770 M6 szerver a maximális MI-gyorsítási képességeket biztosító, 3. generációs Intel Xeon Scalable processzorokkal és Intel Optane perzisztens memóriatechnológiával dolgozik. A nagy adatkapacitást igénylő, virtualizációs és analitikai feladatokhoz nyújtott, soha nem látott szerverteljesítmény birtokában gyorsabban átalakítható az üzleti működés. 

hirdetés

„Az Intel legújabb generációs processzoraival és memóriáival dolgozó Primergy RX4770 M6 biztosítja azt a kimagasló teljesítményt és MI-gyorsítást, amely nélkül a szervezetek nem tudnák kezelni az egyre összetettebb üzleti követelményeket és az exponenciális adattömeg-növekedést. A gépi tanulási és mélytanulási feladatok egyre fontosabb szerepet játszanak a képek kategorizálása, a beszédfelismerés, a nyelvi modellezés és az iparági alkalmazások terén, de végrehajtásuk a nagy számításikapacitás-igény miatt gyakran órákat vagy napokat vesz igénybe. Ezekkel az élvonalbeli, új szerverekkel a szervezetek jóval rövidebb idő alatt elvégezhetik az ilyen és más nagy adatfeldolgozási teljesítményt igénylő feladatokat” – nyilatkozta Christian Leutner, a Fujitsu Europe alelnöke és termékértékesítési vezetője.

Primergy RX4770 M6 szerver
Primergy RX4770 M6 szerver

A Fujitsu bemutatott IT-infrastruktúrájával a vállalatok a digitális üzleti működésük vérkeringését biztosító adatokat állíthatják a középpontba, így gyorsabban megvalósíthatják adatvezérelt átalakulásukat. A helyben telepített adatközpontok fontos elemeként, a következő generációs, négyprocesszoros PRIMERGY RX4770 M6 rendszer soha nem látott szintre emeli a memórialapú adatbázisokhoz és analitikai feladatokhoz kínált szerverteljesítményt.

Rendkívüli teljesítménye a legnagyobb követelményeket támasztó feladatok végrehajtására is képessé teszi a jelenleg elérhető leggyorsabb RAM-memóriára, az Intel Optane 200-as sorozatú perzisztens memóriára optimalizált rendszert, amelynek négy 3. generációs Intel Xeon Scalable processzora az Intel Deep Learning Boost technológiával megvalósított beépített MI-gyorsítással dolgozik. Az új szerver, rendszerenként akár 112 magnak megfelelő feldolgozási teljesítményt sűrít 3U méretbe. Kis méreténél fogva lehetővé teszi a szervezetek számára a helyi telepítésű adatközpont területigényének csökkentését. Az akár 48 DIMM-et, azon belül 24 Intel Optane perzisztens memóriamodult tartalmazó gyors, nagy kapacitású és költséghatékony memória hosszabb adatsorok feldolgozására képes, így az alkalmazások gyorsabban futnak. Az új rendszer támogatja a nagyvállalati feladatvégrehajtási mintákat, köztük a digitális környezetek alapját képező, rendkívül nagy méretű virtuális gépek futtatását. A Fujitsu hat Intel UPI felhasználásával duplájára növelte az új generációs szerverek Ultra Path Interconnect (UPI) összeköttetéseinek számát.

Sokféle csatlakozási és bővítési lehetőség

A szerver új, rugalmas meghajtó-modulhelyében akár 24 db 2,5” SAS/SATA/NVME tárolómeghajtó is elfér. A jövőbeni igényeket is kiszolgáló, beépített bővíthetőségről és a nagyobb I/O sávszélességről összesen 11 PCIe 3.0 bővítőhely és OCP 3.0 interfészekkel ellátott, dinamikus alaplapi LAN-vezérlő (DynamicLoM) gondoskodik. A PRIMERGY RX4770 M6 két duplaszéles és teljes hosszúságú GPGPU modult támogat a mélytanulási alkalmazásokhoz. A költséghatékony és egyszerű szerveradminisztrációt és távoli életciklus-kezelést a Fujitsu legújabb integrált távfelügyeleti vezérlőmegoldása (iRMC S5) biztosítja, miközben a Fujitsu Software Infrastructure Managerrel (ISM) egy felületen, központilag felügyelhető az adatközpont teljes infrastruktúrája – a szervereket, a tárolókat, a hálózatot, a tápellátást és a hűtést is beleértve.

(forrás: Fujitsu/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés