hirdetés
hirdetés

Információtechnológia

Okostelefonos szoftvertesztelés résztvevőit keresik

A Huawei a felhasználói igények figyelembevételével fejleszti okostelefonjainak szoftverfrissítéseit.

hirdetés

A Huawei az okostelefon-gyártók között először szoftvertesztelői programot hirdetett az észak- és kelet-közép-európai régió hat országában, beleértve Magyarországot is, 2015 decemberében. A program során a vállalat bevonja a kiválasztott Huawei és Honor okostelefon-felhasználókat a fejlesztési folyamatokba: rendelkezésükre bocsátja az Android és az EMUI felhasználói felület legújabb frissítését, hogy teszteljék és visszajelzéseket adjanak az adott verzióról. A Huawei a felhasználók észrevételei alapján, azok figyelembe vételével véglegesíti a szoftvert, mielőtt kiadja azt a nagyközönségnek. Jelenleg Magyarországon a Huawei az egyetlen gyártó, aki ilyen módon vonja be a felhasználókat a fejlesztési folyamatokba.

A program első kísérleti részében – amely 2015 decemberében zajlott Magyarországon –, a Huawei P8 okostelefon egy, még ki nem adott szoftverfrissítése, a P8 Android 6.0 M béta verziójának tesztelése történt. Az elképzelés bevált, így a szoftvertesztelési program következő fordulójára a Huawei Technologies Hungary 2016. január 15-től várja a Honor 6 okostelefonnal rendelkező felhasználók jelentkezését, akik szívesen vennének részt az Andorid 6 és az EMUI 4 tesztelésében. A teszteléshez egy átlagos, hétköznapi ember okostelefon-ismerete elég, nem kíván szakmai előképzettséget.

Hamarosan újabb tesztelési lehetőségeket is nyit a vállalat, a következő alkalommal a P8 Lite tulajdonosok próbálhatják ki a legújabb szoftver verziót.

(forrás: Huawei/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés