hirdetés
hirdetés

Mobil applikáció

Nemzetközi innovációs díj az SZTE hallgatójának

A Szegedi Tudományegyetem hallgatója által fejlesztett mobil app a hipermarketekben való nagybevásárlást teszi gyorsabbá és hatékonyabbá.

hirdetés

Bálint Karola, a Szegedi Tudományegyetem elsőéves hallgatója ShopMap nevű fejlesztésével nyerte el az Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF) innovációs versenyen az Oracle Academy díját. Így 5000 dolláros, mintegy 1,4 millió forint pénzjutalomban részesült.

Bálint Karola (forrás: SZTE)
Bálint Karola (forrás: SZTE)
A ShopMap alkalmazás a bevásárlást könnyíti meg: elkészíthetjük és folyamatosan szerkeszthetjük benne saját bevásárlólistánkat. A boltban az okos applikáció egy gombnyomásra megtervezi azt az útvonalat, amelyen végighaladva a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban tudjuk a kosarunkba rakni a listánkon szereplő termékeket – mindezt táblagépünk vagy okostelefonunk segítségével. A ShopMap alkalmazással olyan termékek helyét is könnyedén megtalálhatjuk, amelyek nem szerepeltek a listán.

Az innovatív fejlesztés a telefonban tárolja el a bevásárlólistát, majd az interneten keresztül lekéri a bolt adatait, amelyet összevet a listán található termékekkel. Megnézi, hogy az egyes árucikkek hol találhatók a boltban majd ez alapján kiszámolja az optimális útvonalat, megjelenítve az egyes termékek helyét. A ShopMap egyelőre fiktív bolt adatbázisát használja, de a fejlesztő már tárgyal a nagy üzletláncokkal a gyakorlati alkalmazás reményében is.

Az Intel innovációs világversenyére a Magyar Innovációs Szövetség nevezte Bálint Karolát és Király Szilviát, ők a 24. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjazottjai. A Nemzetközi Tudományos és Innovációs Versenyre (Intel ISEF) idén több mint 1700 fiatalt hívtak meg a 21 év alatti korosztályból 77 országból. A kétlépcsős verseny első fordulójában a versenyzőktől a nemzetközi zsűri angol nyelvű nevezési anyagokat kért. Ezt követően a kiállítással egybekötött döntőn több mint ezer tudós személyes interjúk után alakította ki a végleges sorrendet. A fiatal tehetségek kiutazását a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) fedezte.

(forrás: SZTE/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés