hirdetés
hirdetés

Ipari rádióátvitel

Négy frekvenciasáv egyetlen adó-vevőben

A kompakt többsávos adó-vevőt elsősorban az iparban előforduló telemetriai és távvezérlési alkalmazásokhoz szánják.

hirdetés

A kis teljesítményű rádióátviteli modulok specialistájaként ismert japán Circuit Design nemrégiben dobta piacra 400 MHz-es adó-vevő egységét STD–601 jelzéssel. A modult kifejezetten telemetriai és távvezérlési felhasználásokra szánják.

Az STD–601 négy frekvenciasávot egyesít egyetlen hardverben, miközben a gyártó más közismert nagyfrekvenciás termékeinek nagy teljesítményét nyújtja. A szomszédsáv-elnyomás és a vételi érzékenység szempontjából az eddigiekhez hasonló tulajdonságokat kínáló új modul ideális mostoha, zajos környezeti feltételek között is, ahol elvárt jellemző a kiváló csatornaszelektivitás.

Négy frekvenciasávot egyesít egyetlen hardverben (forrás: Circuit Design)
Négy frekvenciasávot egyesít egyetlen hardverben (forrás: Circuit Design)

A felületszerelésű (SMD) egység tokozásának viszonylag kicsi, 5 mm-es magassága révén csak minimális helyet igényel, így jól megfelel mobil vezérlőkhöz is. Az egyetlen modulban megvalósított négy különböző, az ISM sávoknak megfelelő frekvenciasávnak köszönhetően széles frekvenciatartomány áll a felhasználók rendelkezésére. A programozható frekvenciasávokon és csatornákon felül az STD–601 esetében maximum 50 mW-ig a kimeneti teljesítmény, illetve az adatátviteli sebesség is beállítható. A felhasználói adatok bevitele transzparens módon, saját protokollok szerint történhet.

A négy frekvenciasávos változat kiegészítésére a Circuit Design kínálatában szerepel egyetlen frekvenciasávra (434 MHz) alkalmas, azonos beépítési méretű modul is, amely rendelkezik az EN300220 szabvány szerinti CE jóváhagyással 26 mA áramfelvétel (10 mW, 3V) mellett.

Műszaki adatok
  • Beállítható frekvenciasávok: 429, 434, 447, illetve 458 MHz
  • Beállítható kimeneti teljesítmény: 50, 25, 20, 10, 5, illetve 1 mW
  • Beállítható átviteli sebesség: 1200, 2400, 4800, 9600, illetve 19 200 bps
  • Aszinkron adatbevitel/transzparens interfész
  • Kompakt kivitel: 20 mm×32 mm×5 mm, SMD
  • Tipikus fogyasztás: 35 mA (10 mW, 3 V)
  • Hatótávolság: 600 m szabad rálátás esetén, 10 mW mellett
(forrás: Circuit Design)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés