hirdetés
hirdetés

Elektronika

MI-stick mély tanulási projektekhez

A Movidius Neural Compute Stick egy kicsi, ventilátor nélküli, „mély tanulási” hardver, amely a mesterségesintelligencia-programozást teszi egyszerűbb.

hirdetés

Az RS Components (RS) bejelentette az Intel Movidius Neural Compute Stick (NCS), egy csúcstechnológiás fejlesztőeszköz bevezetését, amely ultra alacsony energiafogyasztású deep learning projekteket tesz lehetővé. A kényelmes USB-pendrive segítségével a fejlesztők mesterségesintelligencia-alkalmazásokat hozhatnak létre számos eszközhöz.

A gépi tanulási és a tudományos alkalmazások területén dolgozó fejlesztőket, vállalati k+f- és akadémiai kutatókat célzó Neural Compute Stick Movidius a gépi látás hatékony képfeldolgozó egységét (VPU) is tartalmazza, és képest nagy teljesítményű, lebegőpontos CNN-hálózatokban (convolutional neural network) való üzemelésre.

A deep learning keretrendszert támogató Neural Compute Stick remekül használható ideghálózati prototípusok fejlesztőeszközeként. Az USB-stickként kialakított mesterségesintelligencia-motor lehetővé teszi a fejlesztők és a kutatók számára az ideghálózat-alkalmazási projektek áthelyezését a felhőalapú szolgáltatásokból a való világba, így felgyorsítva azok teljesítményének és pontosságának megismerését. Az ideghálózati projektek gyorsan átkonvertálhatók a Movidius Neural Compute Compiler segítségével úgy, hogy valós idejű mesterséges intelligenciaként fussanak a kompakt USB-eszközön.

A fejlesztők mesterségesintelligencia-alkalmazásokat hozhatnak létre számos eszközhöz (forrás: RS Components)
A fejlesztők mesterségesintelligencia-alkalmazásokat hozhatnak létre számos eszközhöz (forrás: RS Components)

Az NCS lehetővé teszi a meglévő, számítógépes keretek közé szorított platformok felgyorsítását, így elérhetővé téve a mély tanulási k+f- és prototípuskészítési feladatok elvégzését egy Linux-laptopon vagy bármilyen x86-alapú gazdaeszközön. Emellett a Neural Compute Platform API-jának segítségével a felhasználói alkalmazások egy beágyazott hoston futhatnak, előkészítve a célplatformot, grafikus fájlokat betöltve és konklúziókat levonva. Az NCS támogatottsága a jövőben kibővül, és olyan platformokkal is használható lesz, mint a Raspberry Pi.

A Movidius Neural Compute szoftverfejlesztési készletben rendelkezésre álló szoftvereszközök között megtalálható a Movidius Neural Compute eszközkészlet és a Movidius Neural Compute API.

(forrás: RS Components/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés