hirdetés
hirdetés

InfoTech

Kínai csúcstechnológia Magyarországon

Az Európai Digitális Menetrend célkitűzéseinek a jegyében a legmodernebb mobil távközlési és számítástechnikai felhő technológiát kész a magyar Digitális Nemzeti Fejlesztési Program szolgálatába állítani a kínai Huawei Technologies, a világ egyik legnagyobb információs és távközlési technológiai vállalata - tájékoztatták a sajtó képviselőit a Huawei Technologies Hungary vezetői.

hirdetés

Jason Wang, a Huawei Technologies Hungary technológiai igazgatója a tájékoztatón rámutatott, hogy a jövő mobil távközlésének egyik legnagyobb kihívását a több milliárd ember-ember, ember-eszköz, és eszköz-eszköz adatkapcsolat kezelése és kiszolgálása jelenti. Ezért is vált sürgetően fontos feladattá a tömeges adatforgalmat lebonyolítani képes ötödik generációs (5G) mobil távközlési technológia kifejlesztése – szögezte le.

A Huawei ennek jegyében az elkövetkező négy évben több mint félmilliárd dollárt fordít 5G-technológiai fejlesztésekre. Jason Wang elmondta, hogy a Huawei hálózati berendezései már olyan teherpróbákat álltak ki teljes sikerrel, mint például a kínai Alibaba.com, a világ legnagyobb viszonteladó online portálja által a tavalyi év végén rendezett "kiberhétfő", amikor az aukciók első percében már 17 millió dollár értékben bonyolított le üzleteket a rendszer. A Huawei hétfőn mutatta be magyar szakembereknek és partnereinek legmodernebb, üzleti felhasználóknak szánt mobil hálózati berendezéseit.

A Huawei az elkövetkező négy évben több mint félmilliárd dollárt fordít 5G-technológiai fejlesztésekre
A Huawei az elkövetkező négy évben több mint félmilliárd dollárt fordít 5G-technológiai fejlesztésekre

Rádi Szabolcs, a Huawei Technologies Hungary kiemelt ügyfélkapcsolati igazgatója reményét fejezte ki, hogy a vállalat hazai partnerekkel együttműködve részt vehet majd a 450 Mhz-es hálózat és az egészségügyi IT infrastruktúra közeljövőben induló fejlesztésében is. A Huawei Technologies a világ 170 országában és régiójában van jelen, berendezéseivel így a világ népességének több mint egyharmadának a távközlési igényeit szolgálja ki. A Huawei Technologies árbevétele 2013-ban 39,4 milliárd dollár volt. A Huawei Technologies üzleti felhasználók számára informatikai megoldásokat fejlesztő üzletága 2013-ban 2,55 milliárd dollár forgalmat ért el világszerte, 32 százalékkal magasabbat, mint egy évvel korábban. A konszern éves forgalmának 13 százalékát kutatás-fejlesztésre fordítja.

A Huawei Technologies Hungary budapesti központtal 2005-től működik Magyarországon, Pécsett és Komáromban pedig egész Európát termékeikkel ellátó gyártási központot (Huawei Europe Supply Center), illetve Biatorbágyon szintén európai hatáskörű logisztikai központot üzemeltetnek (Huawei Europe Logistic Center). Tavaly a Huawei Technologies Hungary 30 milliárd forint értékesítési árbevételt ért el és az idén ennek 12-13 százalékos növekedésére számít. A vállalat Magyarországon kétszáz alkalmazottat foglalkoztat közvetlenül és mintegy háromezer embernek biztosít munkát közvetve.

(forrás: MTI)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[155772] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés