hirdetés
hirdetés

ITK: energiaelosztási trendek

Az energiagazdálkodás jövőjéről, ezen belül is a szünetmentes tápegységekről,  Mike Byrnes, az Eaton felhő- és adatközponti szegmensének EMEA régiós értékesítésési igazgatója nyilatkozik. 

hirdetés

Az IKT-célok minden vállalatnál megegyeznek: energiatakarékos megoldásokkal eredményesebben, biztonságosabban és fenntarthatóbb módon megoldani az elektromos, hidraulikus és mechanikus energiával kapcsolatos feladatokat. Globális cél, hogy az energiagazdálkodási technológiák és szolgáltatások segítségével javítsák az emberek életminőséget és óvják a környezetet.

Alkalmazási területek

A moduláris, szünetmentes tápegységek nem csak adatközpontok számára megfelelő, de más területen is alkalmazhatók – kezdi beszámolóját Mike Byrnes, az Eaton felhő- és adatközponti szegmensének EMEA régiós értékesítésési igazgatója az energiaelosztási és áramellátási megoldásokról. A technikai innovációk olyan fejlett, szabadalmaztatott technológiákat teremtett, amelyek nem csupán az adatközpontokra korlátozódnak. A szünetmentes tápegységeinknél alkalmazott technológiák bármilyen méretű kritikus alkalmazásnál növelik az energiahatékonyságot, például a hi-tech gyártás során, az egészségügyben, valamint vasúti és a tengerészeti alkalmazásoknál. Az Eaton – amely vállalat a modulásris tápegységek úttörői voltak – olyan virtuális IT-rendszerek számára nyújt energiaellátási megoldásokat, mint pl. mobilszolgáltatók számítógéptermei és Edge rendszerei. A vállalat szoftverei, vezérlői és kommunikációs csatlakozási megoldásai terén elért innovációi lehetővé teszik, hogy a moduláris szünetmentes tápegységei egységes rendszerként működjenek. Amellett, hogy ennek segítségével sokkal lineárisabb módon tervezhető meg a kapacitásbővítés, legfontosabb előnyét mégis a hatékonyság növelése jelenti.

Trendek

Mike Byrnes elmondta, hogy a következő nagy trend az energiagazdálkodás területén alapvető fontosságú lesz a hálózatok és a vállalkozások közötti intelligens kapcsolat kialakítása.
"Életmódunk egyre inkább függ a digitális technológiától. Az elektromos járművekre és a megújuló energiaforrásokra való átállás során a háztartási villamos energiával való kapcsolatunk tovább fejlődik. Otthonaink olyan helyek lesznek, ahol a teljesítmény alapvető fontosságú, és úgy érzem, hogy az Eaton xStorage-hez hasonló rendszerek 20 éven belül ugyanolyan szokványos részei lesznek az otthonoknak, mint ma a gázkazánok." – jellemezte Byrnes

A digitális átállásra és a fenntartható energiaellátásra mutató trendek értelmében az energiagazdálkodási technológiák felhasználási területe egyre bővülni fog. A szünetmentes tápegység egy olyan típusú energiagazdálkodási platform, amely megtalálta a helyét a piacon – elsősorban stabil hálózat mellett, dízelgenerátorok és ólomsav-akkumulátorok alkotta statikus környezetben, ahol a kritikus fogyasztók folyamatos védelmét biztosítja. A szünetmentes tápegységek mögötti technológia megfelelően van pozicionálva a jövőbeli alkalmazásokhoz, napjainkban azonban az aktuális alkalmazások iránti kereslet továbbra is nagyon magas, és egyre nagyobb ütemben nő

(forrás: Eaton/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés