hirdetés
hirdetés

Hiperautomatizált hálózat

A Huawei Technologies éves zászlóshajó rendezvényén legfőbb stratégiáit jelentette be a globális IKT-iparág szereplői előtt. Többek között egy olyan hiperautomatizált hálózatot, amely mindenhonnan elérhető gigabitest hozzáférést kínál. 

hirdetés

A Huawei a hálózatokra, a számítási képességre, a felhőszolgáltatásokra, a mesterséges intelligenciára és az összekapcsoltságra fókuszál a jövőben, és ezeken az üzleti területeken fektet be elsősorban. A Huawei többek között egy olyan hiperautomatizált hálózatot hozna létre, amely mindenhonnan elérhető gigabitest hozzáférést kínál. Hihetetlen növekedési potenciál előtt áll az IKT-szektor azáltal, hogy egyre több kormányzat és vállalat digitalizál és alkalmazza az intelligenciát – hangsúlyozta Guo Ping, a Huawei Technologies elnöke a vállalat legfontosabb stratégiai irányait ismertető beszédében, a Sanghajban lezajlott Huawei Connect 2020 rendezvénysorozaton. A Huawei a hálózatokra, a számítási képességre, a felhőszolgáltatásokra, a mesterséges intelligenciára és az összekapcsoltságra fókuszál a jövőben, és ezeken az üzleti területeken fektet be elsősorban.

Az idei Huawei Connect középpontjában az új értékek létrehozása áll, öt technológiai terület – a hálózatok (5G), a számítási technológia, az MI, a felhőszolgáltatás és az összekapcsoltság – szinergiáinak kihasználásával. A Huawei a jövőben arra összpontosít majd, hogy az IKT-technológiákat alkalmazza az iparágakban, és partnereivel együtt forgatókönyv-specifikus megoldásokat kínáljon, hogy segítse a vállalkozásokat üzletvitelük növelésében, és segítse a kormányokat abban, hogy elérjék stratégiai céljaikat a hazai ipar fellendítése, polgáraik helyzetének javítása és a kormányzás általános fejlesztése területén.

A Huawei elnöke Guo Ping szerint, ahogy egyre több kormányzat és vállalkozás lép a digitalizáció útjára és alkalmazza az intelligenciát, az IKT-szektor hihetetlen növekedési potenciált fog tapasztalni. A Huawei azzal segíti az intelligens vállalkozások, egyetemek és városok építését, hogy integrálja az IKT-technológiát az ipari know-how-val, és forgatókönyv-specifikus megoldásokat kínál, hogy értéket teremtsen a kormányzatok és a vállalkozások számára fő üzleti rendszereik tekintetében. A következő szakaszban a Huawei a partnereivel együttműködve alkalmazza majd az IKT-technológiákat az iparágakban, segítve a vállalkozásokat üzletvitelük növelésében, és segítve a kormányzatokat abban, hogy elérjék stratégiai céljaikat a hazai ipar fellendítése, polgáraik helyzetének javítása és a kormányzás általános fejlesztése területén.

Öt kulcsterület együttműködése

A hálózati területen a Huawei az intelligens összekapcsoltság koncepcióját javasolta, amelynek célja egy olyan hiperautomatizált hálózat létrehozása, amely mindenhonnan elérhető gigabites hozzáférést és determinisztikus élményt kínál, valamint lehetővé teszi a kormányzatok és vállalkozások fő üzleti rendszereinek intelligens frissítését. A számítási technológia területén a Huawei elkötelezett amellett, hogy változatos számítási teljesítményt nyújtson az ügyfeleknek, leválasztva a szoftvert a hardverről, hogy számítási képességeit a különféle feldolgozási igényekhez igazítsa, beleértve az x86-ot és a Kunpeng-et is. A felhőszolgáltatás területén a Huawei világszerte 23 régiót hozott létre, amivel több mint 1,5 millió fejlesztőt közreműködését érte el. A mesterséges intelligencia területén a Huawei célja az MI jobb integrálása a kormányzatok és vállalkozások főbb üzleti rendszereibe, know-how és adatok használatával építve ki az MI-rendszerek kompetenciájának magját.

Az összekapcsoltság, a számítási képességek, a felhő és a mesterséges intelligencia sokban hasonlít a 100 évvel ezelőtti villamosenergiához: az ipari alkalmazások olyanok, mint a háztartási gépek és az elektromos áram által működtetett ipari berendezések. A vállalat folyamatosan támogatja partnereit az ipari alkalmazások fejlesztése, az ellátási lánc fellendítése és saját iparuk növekedése érdekében tett erőfeszítéseikben. Az öt technológiai terület szinergiájának kihasználásával a Huawei folytatja a robusztus digitális ökoszisztéma kiépítését, amely új értéket teremt az ipar számára.

Intelligens ikrek Sencsenben

A rendezvényen felszólalt Chen Rugui, Sencsen polgármestere is, aki elmondta, a Huawei és más technológiai vállalatok fejlett technológiáinak felhasználásával Sencsen napról napra intelligensebbé válik, ahogy építik a sencseni intelligens ikreket (digital twin). „Kihasználjuk az 5G által kínált új lehetőségeket, népszerűsítjük az ipari internetet, ösztönözzük a vertikális összekapcsolhatóságot és támogatjuk a kkv-k digitális átalakulását”, mondta.

(forrás: Huawei/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés