hirdetés
hirdetés

Információbiztonság

Hálózatfigyelés mesterfokon – már a kkv-knak is

A felhőalapú SecuReporterrel a kis- és középvállalkozások már alkalmazáson keresztül is figyelhetik hálózatukat, és bármikor, bárhonnan reagálhatnak az esetleges kibertámadásokra.

hirdetés

A kibertámadások által okozott veszteség globális mértéke 2021-re eléri az évi 6 trillió dollárt, ezért a hálózatok bebiztosítása a jelen egyik kulcskérdése. A kis- és középvállalkozások a kevésbé kiépített hálózatbiztonsági infrastruktúra miatt még a nagyvállalatoknál is sebezhetőbbek, ezért számukra kreatív, azonnali megoldást jelentő védelmi eszközökre van szükség. Annak érdekében, hogy mérettől, költségvetéstől és erőforrásbeli korlátoktól függetlenül minden cég biztonságba helyezhesse hálózatát, a tajvani Zyxel elindította SecuReporter szolgáltatását, egy felhőalapú biztonsági monitoring- és elemzőrendszert, amivel egy alkalmazáson vagy online platformon is figyelhetők a fenyegetések, és kivédhetők az esetleges kibertámadások is.

„Egyszerűen senki nem engedheti meg magának, hogy ne biztosítsa be vállalkozásának hálózatát. Azonban a legtöbb olyan megoldás, amely a hálózat forgalmának nyomon követésére és elemzésére szolgál, olyan magas áron érhető csak el, hogy sok vállalkozás nem fog tudni befektetni egy ilyen biztonsági tételbe. Felhő alapú SaaS-ként (szoftver, mint szolgáltatás) a SecuReporter azonban valóban megfizethető, mivel nem igényel komoly infrastrukturális beruházást” – mondta el Treso Tamás, a Zyxel Magyarország vezetője.

Egy alkalmazáson vagy online platformon is figyelhetők a fenyegetések (forrás: Zyxel)
Egy alkalmazáson vagy online platformon is figyelhetők a fenyegetések (forrás: Zyxel)

A SecuReporter elemző- és riporteszközök átfogó skáláját kínálja. Segítségével a rendszergazdák azonnal észlelhetik a biztonsági fenyegetéseket, és megtehetik a megfelelő védekezési intézkedéseket. Emellett az erre vonatkozó adatforgalmat és felhasználói viselkedést térképalapon követhetik nyomon, a több telephellyel rendelkező hálózatok gyors és könnyű áttekintésére. A SecuReporter adatainak és információinak rögzítése és megosztása ugyancsak egyszerű, a riportok pedig testreszabhatók. A szoftver az online felület mellett alkalmazáson keresztül is azonnali értesítést küld a rendszergazdák mobileszközére, akik így proaktívan képesek nyomon követni a hálózat állapotát, és valós időben észlelhetik a támadásokat.

A SecuReporter adatait a kis- és középvállalkozások is képesek könnyen értelmezni és használni. Pár kattintás után megtalálható, ki a hibás például az alacsony sebességért, legyen szó videóstreamelésről vagy bármilyen egyéb túlzott adathasználatot mutató felhasználóról. Mindemellett a rugalmas személyes adatvédelmi beállításokkal a GDPR-nak és egyéb adatvédelmi szabályoknak is megfelel. A SecuReporter először a Zyxel csúcstechnológiás ATP-megoldásához lesz elérhető, ezt követően pedig pár hónapon belül a Zyxel teljes ZyWall-sorozatához is hozzárendelhető. A ZyWall- felhasználók 30 napos ingyenes próbaverzióban tesztelhetik a SecuReportert, vagy előfizethetnek akár ezer készülék támogatására is egy fiókon belül.

(forrás: Zyxel/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés