hirdetés
hirdetés

Adatelemzés

Elkezdődött: big data fókuszú kockázati tőkebefektetés

Az MFB Csoporthoz tartozó Corvinus Kockázati Tőkealapkezelő Zrt. egymillió-kétszázezer dollár összegű kockázati tőkebefektetéssel támogatja a big data és üzleti intelligencia (BI) rendszerek adatelérését segítő VirtDB Zrt. technológia- és üzletfejlesztési folyamatainak felgyorsítását.

hirdetés

A Starschema Kft. által alapított VirtDB Zrt. célja, hogy olyan innovatív szoftver-megoldásokat hozzon létre és vezessen be a nemzetközi piacra, amelyek megoldást nyújtanak a big data és üzleti intelligencia (BI) technológiákat használó cégek adatelérési problémáira. A dinamikusan növekvő piacon a felhasználónak egyre több fajtájú és formátumú adatot kell elérnie és azokat big data vagy BI rendszerekbe eljuttatnia, amit a jelenleg piacon lévő technológiák kevésbé felhasználóbarát módon támogatnak.

„A VirtDB Zrt. célcsoportját a meglévő IT-rendszereikhez kapcsolódó lokális vagy felhőalapú adatelemző, BI-és big data megoldások bevezetését, bővítését tervező cégek alkotják. Ezeknek a vállalatoknak nyújtunk költséghatékony segítséget az általuk felhalmozott tudás és adat kényelmesebb elérésében és hasznosításában” – mondta el Csillag Péter, a VirtDB Zrt. igazgatója. „A startup cégek dinamikáját és innovációját kombináljuk a spin-off cégek tapasztalatával, piaci ismeretével. A befektetett tőke és az anyacégünktől hozott tudás közös felhasználásával egyszerre tervezünk gyors és hosszútávon is fenntartható növekedést elérni" – tette hozzá.

Az 1,2 millió dollár értékű tőkebevonás az eddigi egyik legnagyobb big data fókuszú kockázati tőkebefektetés a magyar piacon, amely a többi innovatív technológiafejlesztő cégek fejlődésének is újabb lökést adhat. A befektetési tranzakció megvalósulását  az M27 ABSOLVO szakmai tanácsadóként támogatta.

(forrás: GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés