hirdetés
hirdetés

Csak szólni kell

A Fujitsu beszédfelismerésen alapuló információlekérő technológiát fejlesztettek okostelefonokhoz

Az új technológia használói vezetés közben hallhatják a legfrissebb híreket anélkül, hogy rá kellene pillantaniuk telefonjuk kijelzőjére.

hirdetés

A Fujitsu Laboratories beszédinterfész-technológiájával a felhasználók egyszerű hangos utasításokkal sokféle információt lehívhatnak okostelefonjukról anélkül, hogy közben a kijelzőre kellene pillantaniuk. A legfrissebb hírek vagy más információk beszédszintetizátoros felolvasását követően a felhasználó megmondhatja, miről szeretne bővebben hallani. A szoftver ezután felolvassa a témával kapcsolatos további részleteket.

Egyszerű hangos utasításokkal működik
Egyszerű hangos utasításokkal működik
Ezzel a megoldással a felhasználó vezetés vagy a szemet és kezet lefoglaló munka közben is igénybe vehet különféle információs szolgáltatásokat a készülék kezelése nélkül. Jelenleg az okostelefonok és a többi mobil eszköz többségét érintéssel vezérlik a felhasználók, miközben a kijelzőt is figyelniük kell. A mobil eszközökre azonban olyan élethelyzetekben is szükség lehet (pl. séta, vezetés vagy munka közben), amikor a felhasználó szeme és keze foglalt. Ilyen esetben a felhasználó segítségére lehet a beszédfelismerő és a szöveg hangos felolvasására képes beszédszintetizáló technológia.

A Fujitsu Laboratories iparágvezető fejlesztései között professzionális beszédszintetizáló és a felhasználó hangjának pontosabb észlelése érdekében a háttérzaj kiszűrésére is képes beszédfelismerő technológia is szerepel. A vállalat jelenleg dolgozik az új beszédinterfészek kidolgozásán, pl. az adatközpont-alapú beszédfelismerő és szintetizáló megoldások fejlesztésén.

(forrás: Fujitsu/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés