hirdetés
hirdetés

Információtechnológia

Az IBM felvásárlással bővíti felhőalapú videoszolgáltatásait

A Ustream megvásárlásával az IBM Cloud a videók elterjedésével lépést tartva vezető digitális videoszolgáltatóvá válik.

 

hirdetés

Az IBM  bejelentette, hogy megvásárolta a Ustream Inc. felhőalapú, élő videostreaming szolgáltatást nyújtó vállalatot. Ez a lépés kibővíti az IBM Cloud platformját, amelynek segítségével a vállalati ügyfelek felfedezhetik és kiaknázhatják a videóban, mint rendkívül gyorsan fejlődő digitális médiumban és adateszközben rejlő lehetőségeket.

A Ustream vállalatok és műsorszolgáltatók számára biztosít felhőalapú videostreaming, azaz internetes műsorsugárzási lehetőséget, a vállalati közleményektől kezdve az élő koncertközvetítésig. A cég mintegy nyolcvanmillió felhasználó – köztük a Nasa, a Samsung, a Facebook, a Nike és a The Discovery Channel – számára szolgáltat élő vagy on-demand videotartalmat.

Forrás: IBM
Forrás: IBM
A Ustream ahhoz az újonnan megalakult IBM Cloud Video Services üzletághoz csatlakozik, amely az IBM kutatás-fejlesztési laborjaiból és a stratégiai felvásárlásokból származó eszközöket ötvözi. Az IBM mindezzel olyan erőteljes videoszolgáltatási portfóliót épít ki, amely magába foglalja a nyílt API, azaz programozói kezelőfelületek fejlesztését, a digitális és vizuális analitikát, a kiegyensúlyozott teljesítményt és az egyszerűsített menedzsmentfeladatokat számos globális iparág számára. Az egység Braxon Jarratt vezérigazgató irányításával működik majd, és a felhőalapú videoszolgáltatásban és szoftverekben rejlő, az IBM becslése szerint 105 milliárd dolláros üzleti lehetőség kiaknázását tűzte ki célul.

Mára a fogyasztókkal és a munkatársakkal való viszony szorosabbra fűzésének egyik legfőbb eszközévé vált a videotartalmak széles skálája, a webcastoktól kezdve a konferencia-közvetítéseken, képzési és oktatási webinarokon át az ügyfélszolgálati anyagokig, vagy a „hogyan csináld” videókig. Mindennek eredményeként az ügyfelek minden iparágban biztonságos, mérhető és nyitott felhőalapú megoldásokat igényelnek a videoszolgáltatások menedzseléséhez. Ez különösen lényeges annak tükrében, hogy kutatók becslése szerint a világ adatmennyiségének nyolcvan százaléka strukturálatlan és a „sötétben rejtőzik” a számítógépes rendszerek számára, így ezeket a forrásokat nem tudják hatékonyan kezelni, feltárni. Ennek az adathalmaznak jelentős részét a videotartalmak alkotják. 

Az IBM Cloud az új Cloud Video Services üzletágba vonja össze transzformációs tevékenységeit azért, hogy számos iparágban segítse ügyfeleit annak érdekében, hogy azok stratégiai adatforrásba integrálhassák a videotartalmakat. Ennek részét képezik a média- és szórakoztatóipari, a kereskedelmi, az oktatási és a kormányzati szolgáltatások is.  Az IBM video- és digitális média technológiák terén szerzett fejlesztői tapasztalatai hosszú évekre tekintenek vissza, és a cég több mint 1000 szabadalmat jegyez olyan területeken, mint a vizuális elemzés, valamint a nagy video- és digitalis képtárakban történő keresés, indexálás.

(forrás: IBM/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés