hirdetés
hirdetés

Alkalmazások vezetés közben

A Toyota tanulmányozni kezdte a Ford AppLink nyílt forráskódú változatát, a SmartDeviceLink vagy SDL technológiát, hogy a jövőben a japán márka vásárlói is autójuk kezelőszerveivel használhassák az okostelefonjukon futó alkalmazásokat.

hirdetés

A Toyota ma bejelentette, hogy csatlakozik a SmartDeviceLink fejlesztéséhez, s ezzel új lendületet kapott e nyílt forráskódú szoftver-projekt, amelynek célja, hogy megoldást kínáljon az okostelefonos alkalmazások használatára az autókban.

A SYNC rendszerrel felszerelt Fordokban az AppLink rendszer egyfajta alkalmazásprogramozási interfészként (API) szolgál, lehetővé téve, hogy az okostelefonos alkalmazásokat (Spotify, Glympse, iHeartRadio, Pandora stb.) az autósok egyszerűen, hangvezérléssel vagy a műszerfal kapcsolóival használhassák.

A Ford megnyitotta az AppLink forráskódját a programozói közösségek számára, hozzájárulva ezzel a SmartDeviceLink technológia kidolgozásához. Ezzel az volt a vállalat célja, hogy lendületet adjon az autókban is használható alkalmazásokat fejlesztő programozóknak, utat mutatva ezzel más autógyártók számára is, akik fontosnak tartják, hogy különféle innovatív szórakoztató rendszerekkel biztosítsák vásárlóik számára az okostelefonos alkalmazások fedélzeti használatát.

Az SDL szoftver segítségével az autósok a jármű saját kezelőszerveivel (a központi érintőképernyővel, gombokkal, illetve hangvezérléssel) menet közben is akadálytalanul képesek használni ezeket az appokat.

A Toyota mérnökei aktívan részt vesznek az SDL projektben, és a japán autógyár a Forddal és a Livio vállalattal történő együttműködés további módjait is megvizsgálja. A Livio a Ford Motor Company leányvállalataként irányítja a SmartDeviceLink projektet.

Az év elején a Ford az SDL-projekt azon technológiájához is hozzájárult, ami a navigációs alkalmazások fejlesztői számára lehetővé teszi, hogy szolgáltatásaik és térképeik megjelenjenek az autókban, amelyek így okostelefonnal is navigálhatnak; ez a megoldás igen fontos lehet az olyan piacokon, mint például Kína.

(forrás: Ford/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés