hirdetés
hirdetés

Automatizált adatgyűjtés a termeléslogisztikában

A gyártásközi adatgyűjtés és feldolgozás az intralogisztika elengedhetetlen részévé vált. A Vonalkód Rendszerház Kft. lent bemutatott rendszere a helyszínen létrejövő adatokat gyorsan, valós időben dolgozza fel, ezáltal egyszerűbbé teheti a működési folyamatokat. 

hirdetés

A Vonalkód Rendszerház Kft. olyan testreszabott automatizálási megoldásokat nyújt, melyekben a kiterjedt adatgyűjtés és az interneten keresztül megszerzett tudás révén a korábban csak fizikai térben létező termékek, szolgáltatások kiterjeszthetővé, teljesen újraépíthetővé válhatnak. 

Termékkövetés helymeghatározás alapján

Az elmúlt években már nélkülözhetetlenné vált a logisztika minden ágában a logisztikai egységek (dobozok, ládák, raklapok stb.) vonalkódos vagy RFID-azonosítókkal való ellátása és az azonosítók használatával az ellátási láncban való folyamatos követésük.

A Vonalkód Rendszerház Kft. a kialakított ellenőrzési pontokon, kapukon áthaladó egységek figyelésén már túlmutató, folyamatos beltéri mozgás-, és útvonalfigyelést (RTLS megoldások) vette célba. Az RTLS (Real Time Location System) megoldások olyan áttörést hozhatnak az anyagmozgatás automatizálásában, mellyel az eddig megközelíthetetlennek hitt korlátokat léphetjük át. Míg az RFID technológia alkalmazásával egy raktárban a nagyobb területek (zónák) figyelése vált megoldottá, addig az RTLS-helymeghatározó rendszerrel akár 1 méteres pontossággal, kisebb lokáció szintű megkülönböztetés érhető el.

RTLS rendszert a gyakorlatban?

Adott egy autóipari beszállító cég, több ezer m2-es gyártócsarnokkal, nehézkes papír alapú nyomon követéssel. Hosszú évek óta folyik így a termelés, most elérkezett az idő, hogy a jelenleg működő gyártási/ belső logisztikai folyamataikat megtámogassák egy automatikus egységkövetési rendszerrel. Egyértelmű a cél: megvalósítani a valós idejű automatikus adatgyűjtésen alapuló irányított működést, mely mindenki számára elérhető adatokat szolgáltat. Mindezt úgy, hogy lehetővé váljon a teljes folyamatszintű nyomon követhetőség és emellett az automatizált adatgyűjtés „természetesen” minimalizált adminisztrációs teherrel járjon.

A rendszer kiépítésénél a Vonalkód Rendszerház LOG4Pro termeléslogisztikai rendszere adja az alapot, melybe integráltan működik az RTLS-helymeghatározó rendszer.

A LOG4Pro termeléslogisztikai rendszer segítségével lehetséges

 • a belső logisztikai folyamatok és munkahelyi műveletek akár egyedi termékszintű követése;
 • az anyagáramlás folyamatos felügyeletével a termelésben lévő készletszint jelentős mértékben csökkentése;
 • hatékonyság növelés az automatikus azonosításnak, ellenőrzésnek és képfeldolgozásnak köszönhetően; » adatszolgáltatás a magasabb szinten lévő rendszerek felé a megfelelő döntések előkészítéséhez / meghozatalához;

A LOG4Pro rendszerek lehetővé teszik a pontos készletvezetést és a folyamatos, automatizált adatgyűjtésnek köszönhetően az adminisztrációs terhek növelése nélkül biztosítanak adatokat a folyamatok statisztikai alapokon nyugvó elemzéséhez, majd optimalizálásához. A készletszintek pontos ismerete elengedhetetlen a költséghatékony készletgazdálkodáshoz. A termelési folyamatok monitorozása által pedig hatékonyabb gyártási folyamatok, pontosabb termelési tervek alakíthatók ki.

Megoldással lehetőség nyílik real-time

 • Termék-, logisztikai egységkövetésre
 • Szerszám-, gyártó eszközkövetésre
 • Szállító eszköz követésére
 • Személykövetésre
 • Layout és folyamat optimalizálásra

Gyártósori és telephelyi helymeghatározás előnyei

 • virtuális zónák
 • valós idejű termékkövetés
 • adatgyűjtés és gyártáskövetés helyadatok alapján
 • online termelés monitoring

A Vonalkód Rendszerház megkeresései alapján látható, hogy a termeléslogisztikában a beltéri, valós idejű helymeghatározásra (RTLS) már most hatalmas igény van! Sokat spórolhat egy vállalat a gyártási folyamatok és a minőségbiztosítás optimalizálásával, ha pontosan tudják, hol tart egy termék a gyártósoron, vagy éppen hol vannak az adott műszakban szükséges szerszámok és alapanyagok, akár egy több ezer négyzetméteres csarnokban/telephelyen.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés