hirdetés
hirdetés

Piacra lépés

Agy-gép interfésszel lépnek piacra magyarok Észak-Amerikában

Gondolattal irányítható elektronikus vezérlő, úgynevezett agy-gép interfészrendszer fejlesztésével nyert a Mindrove csapata az INPUT Program első országos startup versenyén, ezzel a csapat egy 20 ezer dollár értékű, észak-amerikai piacra lépési csomagot kapott, amely egyeztetett üzleti találkozókat és szakmai felkészítést is tartalmaz. 

hirdetés

Az egészségügy, az oktatás, a fintech, az energetika és az agykutatás területéről kikerülő öt döntős az ITU Telecom World 2019 budapesti eseményén mutatta be megoldásait a nemzetközi zsűri és a közönség előtt.

A versenyre közel ötven csapat adta le jelentkezését, akik közül az elődöntőket követően öten jutottak a fináléba: a Mindrove csapata, az orvostanhallgatók számára oktatási alkalmazást fejlesztő Insimu, a Z-generációt célzó pénzügyi alkalmazás, a BankZee, az oktatást kiterjesztett valósággal forradalmasító Innobie, valamint a Heatventors, amely hőakkumulátorok segítségével járul hozzá a hűtési rendszerek energia-megtakarításához. A Heatventors szerezte meg a versenyben a második helyezést, amellyel egy 5 ezer dollár értékű európai piacra lépési csomagot nyert. A harmadik helyezett Insimu részt vehet a világ egyik kiemelt startup rendezvényén, a finnországi Slushon. A verseny első három helyezettje így összesen mintegy 30 ezer dollár értékű nyereményben részesült.

 

Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkára kifejtette, a magyar innovatív vállalkozásokban rengeteg fejlődési potenciál van. Ezt bizonyítja az is, hogy kiváló startupok kiváló ötletekkel jelentkeztek a versenyre. Az INPUT Program által biztosított nyeremény támogatást jelent a nyertesek számára ahhoz, hogy lépéseket tegyenek a nemzetközi piacok felé.

A BCI (brain-computer interface), vagyis a közvetlen neurális csatlakozás körüli kutatás-fejlesztések 1971-ben elkezdődtek. Hogy mire használjuk majd ezeket az agyba ültetett chipeket, még nem tudni pontosan. Nem elképzelhetetlen azonban, hogy végül számítógépként működnek majd ezek az infokommunikációs implantátumok, és egy gondolattal lehívhatjuk a legközelebbi Google-keresésünket, amelynek a megtekintéséhez már monitorra sem lesz szükség.

(forrás: MTI/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés