hirdetés
hirdetés

Információtechnológia

A térség startupjai az IBM Cloudot választják

A régióban számos vállalkozás fordul az IBM Cloud nyújtotta technológiák – AI, blockchain, Internet of Things (IoT) – felé annak érdekében, hogy globális szinten is látható növekedést érjenek el az innovációk segítségével.

hirdetés

A THINK South East Europe konferenciáján az IBM bemutatta felhőalapú megoldásait, amelyeket a délkelet-európai startupok is széles körben alkalmaznak. Ilyen megoldásokat választott már például a Blinking névre hallgató, blockchainalapú digitális azonosító szerb szolgáltató; az elektromos kerékmeghajtás fejlesztője és gyártója, a szlovén Elaphe; valamint több magyar startup is.

„A startupok és egyéb vállalkozások értékként tekintenek az IBM felhőalapú informatikai megoldásokkal kapcsolatos nyitott hozzáállására, amely erős iparági szakértelmünkkel párosulva képes biztosítani a szükséges szolgáltatásokat, valamint azt a rugalmasságot, ami a növekedéshez és az átalakuláshoz szükséges – mondta Michael Paier, az IBM délkelet-európai régiós ügyvezető igazgatója. – Az egyes szervezetek azáltal, hogy az IBM Cloudot választják, sokkal többet képesek elérni a működési költségek puszta lefaragásánál. Az olyan izgalmas felhőalapú technológiák használatával, mint az AI, a blockchain és az Internet of Things (IoT), a cégek olyan új üzleti modelleket tudnak kidolgozni és új szolgáltatásokat kifejleszteni, amelyek megkülönböztetik őket versenytársaiktól.”

A bejelentés az IBM azon programjába illeszkedik, amely segíti a startupok és globális brandek – mint amilyen a Bausch+Lomb, a Whirlpool és a Kyocera – munkafolyamatainak az IBM Cloud által biztosított rendszerekbe történő áthelyezését, és már meglévő infrastruktúrájának modernizációját. Az IBM nemrégiben bejelentette, hogy világszerte immár több száz szervezet – beleértve az új-zélandi rendőrséget, a kínai Fuyao csoportot, a japán Aflac biztosítót, a török Kredi Kayıt Bürosu hitelintézetet, valamint a brazil Nemzeti Információs Szolgálatot – az IBM Cloud Private szolgáltatását választották a meglévő IT-rendszereik modernizálására, valamint új, innovatív alkalmazások gyorsabb kifejlesztésére a piac igényei szerint.

Azt a rugalmasságot nyújtja, ami a növekedéshez és az átalakuláshoz szükséges (forrás: 123rf)
Azt a rugalmasságot nyújtja, ami a növekedéshez és az átalakuláshoz szükséges (forrás: 123rf)

A délkelet-európai régióban többek között a magyar HeartBit startup választotta az IBM Cloudot. A HeartBit az IBM-mel társulva fejlesztette úttörő, hordozató EKG-készülékének háttérrendszerét. A rendszer fogadja a HeartBit készülék által küldött adatokat, ezt követően egy mobil alkalmazáson keresztül továbbítja az IBM Cloudba, ahol azok tárolásra, majd feldolgozásra kerülnek a legújabb AI-technológiák segítségével. A Heartbit applikáció által adott információk birtokában a felhasználók optimálisan tudják megtervezni edzéseik időtartamát, hogy biztonságosan, az egészséget nem károsító fokozatossággal lendülhessenek formába. A cég magas szintű biztonsági és adatbiztonsági irányelvei miatt választotta az IBM Cloud szolgáltatásait.

A szintén magyar Indivizo adatalapú munkaerő-toborzási megoldásokat kínál annak érdekében, hogy segítse a HR-döntéshozókat a legmegfelelőbb kollégák kiválasztásában. A cég az IBM Cloud Watson AI-technológiáját beépítve elemzi a jelentkezők videóinterjúit. A fejlett videóanalízist használva az Indivizo képes különböző személyiségprofilokat létrehozni, amelyek fontos információkkal szolgálnak a HR-döntéshozók számára a jelentkező adott pozícióra való alkalmasságára vonatkozóan.

(forrás: IBM/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés