hirdetés
hirdetés

Információtechnológia

A Telekom és a Huawei új nyílt felhőplatformot indított

Az új felhőt a CeBIT-en jelentette be a Deutsche Telekom, a szolgáltatást a Huawei tervezte és a T-Systems üzemelteti.

hirdetés

A jelenleg zajló CeBIT-en, a világ egyik legnagyobb informatikai vásárán a Deutsche Telekom bejelentette, hogy új nyílt Telekom-felhő (Open Telekom Cloud) platformot indított, amely biztonságos felhőalapú szolgáltatást nyújt bármekkora európai vállalkozás számára annak érdekében, hogy azok reagálni tudjanak a gyorsan változó piaci körülményekre. Az Open Telekom Cloud egy úgynevezett OpenStack-alapú IaaS megoldás, amely gyors hozzáférést kínál egy rugalmas, megfizethető és biztonságos számítástechnikához, tárolóhoz, hálózati elemekhez és egyéb szolgáltatásokhoz. Az új szolgáltatás egyben segítségére lesz a Deutsche Telekomnak is, hogy stabilan megvesse lábát abban a piaci szegmensben, amelyen eddig nagyrészt amerikai cégek domináltak.

 A Telekom a felhő hardver- és szoftverbeszállítójának a Huawei Technologiest választotta. A kínai vállalat innovatív megoldásai – beleértve a szervereket, a tárolókat, a hálózat- és felhőalapú operációs rendszert – lehetővé teszik a felhő nyílt infrastruktúráját és technikai támogatását. Ez a platform, amelyet a T-Systems, a Deutsche Telekom leányvállalata fog majd működtetni, felgyorsítja a Deutsche Telekom piacszerzését az európai felhőszolgáltatások piacán.

Keresett a német felhőszolgáltatás

 A Pierre Audoin Consultants (PAC) elemző cég szerint jelentős kereslet mutatkozik a német nyílt felhőszolgáltatások iránt. „Számos európai vásárló számára igen vonzó lesz egy német szolgáltató által kínált olcsó és bővíthető nyilvános felhő, amelyet a szigorú német adatvédelmi törvények óvnak – mondta el Andreas Zilch, a PAC Németország alelnöke, felhasználói üzleti- és vezetési tanácsadója. – A versenyképes szolgáltatás és a német jogok biztonsági kombinációja jelenleg egyedi terméknek számít.”  

A nyílt fehőplatform bejelentése a CeBIT-en (forrás: Huawei)
A nyílt fehőplatform bejelentése a CeBIT-en (forrás: Huawei)

Az Open Telekom Cloud lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy egy központi portálon keresztül, mindössze néhány kattintás segítségével megrendeljék informatikai infrastruktúrájukat és szoftvermegoldásaikat, így az erőforrások perceken belül elérhetővé válnak számukra.  A Deutsche Telekom ügyfelei az egyszerű és rugalmas szolgáltatás segítségével digitalizálják üzleti modelljeiket. A szolgáltatást úgy lehet méretezni, hogy megfeleljen valamennyi nagyságú szervezet számára iparágtól függetlenül.

A nemzetközi SAP vállalat az egyik első az Open Telekom Cloud felhasználói és szolgáltatói között. A T-Systems elsőként biztosítja majd a gyakran használt SAP-alkalmazások, valamint az SAP HANA technológia számára a szükséges infrastruktúra-szolgáltatásokat a nyilvános Telekom-felhőben. Ezek a szolgáltatások kombinálhatók a nyilvános és a privát felhők bármelyikével is.

A Felhők Háza

A Open Telekom Cloud székhelye Európa legkorszerűbb adatközpontjában, a szász-anhalti Bierében lesz. Így tehát az adatkezelés a szigorú német adatkezelési törvényeknek megfelelően történik. A bierei adatközpont, valamint magdeburgi „ikertestvére” adnak otthont a Deutsche Telekom szinte minden technológiai ökoszisztémájának és szoftverpartnerének. A Deutsche Telekom-féle „Felhők Háza” rövid távolságokat kínál az alkalmazások, illetve a felhők egymással való összekötéséhez. A T-Systems felhőalapú számítástechnika szakértői tapasztalatának hasznosításával adatok és egész alkalmazási környezetek könnyedén átvihetők a nyilvános felhőből egy még jobban védett, privát felhőbe.  

A Deutsche Telekom célja, hogy 2018 végére megduplázza az üzleti felhasználóknak szánt felhő alapú szolgáltatásokból származó bevételét.

A Huawei hosszú évek tapasztalatát tudhatja maga mögött az új ICT-infrastruktúrák kiépítése terén, valamint a Deutsche Telekommal és annak leányvállalatával is régóta folytat együttműködést. A Huawei szervereit, felhőalapú operációs rendszereit és egyéb termékeit világszerte számos cég alkalmazza, hogy segítse üzleti növekedését és innovációit.  

(forrás: Huawei/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés