hirdetés
hirdetés

Dolgok internetje

A Schneider Electric egyetemekkel működik együtt az IoT-innovációkban

A vállalat a hongkongi és massachusettsi műszaki egyetemekkel kötött partneri megállapodást, hogy elősegítse az IoT-megoldások (dolgok internetje, Internet of Things) fejlesztését és bevezetését.

hirdetés

Az energiamenedzsment és az automatizálás terén vilégszerte elismert Schneider Electric többéves együttműködést jelentett be a Hong Kong University of Science and Technology–Massachusetts Institute of Technology (HKUST-MIT) Research Alliance Consortiummal. A vállalat lesz a kutatási konzorcium IoT-technológiákkal – azon belül az intelligens épületekkel és közlekedési eszközökkel – kapcsolatos fejlesztéseinek egyik fő támogatója.

A két egyetem globális kutatásának célja, hogy megoldást találjon az áramkörök és eszközök, a jelfeldolgozás, a kommunikáció és vezérlés, illetve a fejlett adatelemzés területén felmerülő mérnöki problémákra. A középpontban az IoT-technológiák bevezetése áll, amellyel javítható az épület-infrastruktúra, és a csatlakoztatott közlekedési rendszerek is továbbfejleszthetők. A Schneider Electric elkötelezett híve az innovációnak, az együttműködéssel pedig a legújabb IoT-megoldásokat is felhasználhatja fejlesztései során. A francia cégcsoport olyan vállalatokhoz csatlakozik a HKUST-MIT Research Alliance Consortium szponzorai sorában, mint az Intel vagy a Texas Instruments.

„Készséggel működünk együtt a Schneider Electrickel az IoT-architektúrák fejlesztése és bevezetése során. Kutatásunk elsősorban a dolgok internetje már meglévő infrastruktúrákba és technológiákba történő integrálására fókuszál. Célunk, hogy olyan kreatív megoldásokat alkossunk meg, amelyek segítenek az épületfelügyeleti és közlekedési problémák megoldásában, valamint hogy a jövőben praktikus alkalmazásokat fejlesszünk az ipari szektor számára” – mondta Enboa Wu professzor, a HKUST társalelnöke.

Az IoT-technológiák fontossága számos területen nő (Forrás: Schneider Electric)
Az IoT-technológiák fontossága számos területen nő (Forrás: Schneider Electric)

Charles Sodini, az MIT villamosmérnök-professzora hozzátette: „Örömmel fogadjuk a Schneider Electric részvételét ebben a fontos kezdeményezésben, amely nemcsak az IoT területének előrehaladását célozza meg, hanem globális mértékben próbálja összekötni az akadémiai szakértelmet és az ipart.”

IoT-t mindenkinek!

Az IoT-technológiák alapvető fontosságúak a Schneider Electric kiemelt piaci szegmenseiben, így a vízkezelésben, az olaj- és gáziparban, az adatközpontokban, a bányászatban, a közművek és az egészségügy terén, az élelmiszeripar és az italgyártás, valamint az intelligens városok területén. A cél a lehető legnagyobb hatékonyság elérése és a fenntarthatóság biztosítása az ügyfelek számára. A HKUST-MIT Research Alliance Consortiummal indított együttműködésen keresztül a Schneider Electric új technológiák kifejlesztésére törekszik, mint például az intelligens működtetés, a hatékonyság és a rendszerbe rendezés, melyek segítenek az ügyfeleknek a legújabb technológiai kihívások leküzdésében.

„A HKUST-MIT Research Alliance Consortiummal végzett munkánk fontos eleme azon stratégiánknak, amellyel a dolgok internetjéhez kapcsoljuk az intelligens üzemeltetést, ezzel formálva az egész világot. Az ipar, az akadémiai közösség, a kutatás és a kormányzat együttműködése létfontosságú lesz abban, hogy számos iparágban és a társadalmunk egészében elmélyítse az IoT hatását” – mondta Barry Coflan, a Schneider Electric EcoBuilding részlegének technológiai igazgatója.

A kutatási együttműködés mellett a Schneider Electric nemrég bejelentette új globális márkastratégiáját is, a Life Is On-t, amelynek célja, hogy a vállalat az intelligens üzemeltetés elveit alkalmazza az IoT-megoldásokra.

(forrás: Schneider Electric/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés