hirdetés
hirdetés

Vállalati IT

A lézereseket leválthatják a tintasugarasok

Az Epson bejelentette az új Workforce Pro RIPS (cserélhető tintacsomagos rendszerű) termékcsaládot, amellyel jelentősen növelhető a vállalatok IT-hatékonysága. 

hirdetés

A cég új üzleti nyomtatócsaládja válasz az EU5 országok középes és nagyvállalatai körében végzett kutatás eredményére. A Coleman-Parkes által végzett kutatásban Németország, Franciaország, Nagy-Britannia, Olaszország és Spanyolország 1250 közép- és nagyvállalatának döntéshozóit kérdezték informatikai eszközök, különösen a nyomtatók beszerzésével, használatával és karbantartásával kapcsolatban. A felmérés szerint átlagosan egy munkavállaló egy teljes munkahetének megfelelő idő veszik el évente az informatikai rendszerek és a hardverek leállásai miatt, amely 24 milliárd eurós termeléskiesést jelent a vizsgált országokban. Ebből az összegből körülbelül 7 milliárd eurónyi a nyomtatók hibás működésének tudható be.

Az IT hatékonyság problémái

– A  központosított nyomtatási modell nem minden vállalkozás számára ideális, a modernebb munkahelyek és munkacsoportok számára inkább a nagyobb rugalmasságot biztosító decentralizált nyomtatási modell jelenti a megoldást. Itt ugyanis nincs várakozási idő, és a kinyomtatott anyagok miatt nem kell elhagyni a munkavégzés helyét. Ezek a tényezők mind befolyásolják a munkavállalók motivációját és a termelékenységet, végső soron pedig a vállalat hatékonyságát is. Tehát egy kisebb változtatás a nyomtató típusában és a flotta szerkezetében látható eredményekkel jár –  mondta Fábián Miklós, az Epson magyarországi fióktelepének vezetője. 

Fejlődési irányok

Az Epson az IT-hatékonyság problémájának megoldására az üzleti felhasználók számára kifejlesztette a Workforce Pro RIPS (cserélhető tintacsomagos rendszerű) termékcsaládot, amelynek tagjai egy feltöltéssel, akár 75 000 oldal kinyomtatására elegendő tintával rendelkeznek. A WorkForce Pro RIPS sorozat tagjai (WF-R8590DTWF, WF-R5690DTWF, WF-R5190DTW) az ipari tintasugaras készülékekben már sikeresen alkalmazott Precision Core nyomtatófej-technológiát használják, és a vállalatok oldalanként átlagosan akár 50 százalékos megtakarítást is elérhetnek velük. A termékcsalád bevezetésével az Epson várhatóan felgyorsítja a lézernyomtatók leváltását tintasugaras készülékekre az üzleti nyomtatás piacán.

 Az A3+-os és az A4-es nyomtatók minimális karbantartást igényelnek, kiszámíthatóbb nyomtatási költséggel működnek, ráadásul akár 80 százalékkal kevesebb energiát használnak a versenytársak lézernyomtatóihoz képest.

Oldalanként átlagosan akár 50 százalékos megtakarítás is elérhető (fotó: Epson)

– Az Epson új tintasugaras készülékei hatékony alternatívái a lézernyomtatóknak és a centralizált nyomtatási modellnek, mivel tervezhető nyomtatási költséget, nagyobb rugalmasságot és a decentralizált flotta előnyeit kínálják. Az új készülékekben ráadásul nincs szükség a kopó alkatrészek rendszeres cseréjére, amivel a leállási és karbantartási időveszteség is csökkenthető – mondta Dobos Csaba, az Epson üzleti termékekért felelős menedzsere.

(forrás: Epson/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés