hirdetés
hirdetés

Infokommunikáció

A Huaweié lesz az öt legnagyobb felhőszolgáltatás egyike

Több mint 150 országból és régióból, 20 ezer IKT-vezető és -szakember részvételével nyílt meg kedden a Huawei Connect 2017 iparági expo Sanghajban. A háromnapos globális fórum résztvevői megvitatják a digitális technológia fejlődési irányát, de kiemelt téma az ipari digitalizáció is. A Huawei az eseményen bejelentette, hogy a világ jövőbeli öt legnagyobb felhőszolgáltatásának egyikét tervezi megépíteni.

hirdetés

A Huawei Connect 2017 rendezvényen idén a vállalat felhőalapú stratégiájának gyakorlati alkalmazására koncentrálnak, elsősorban az üzleti, a technológiai és az ökoszisztémás stratégiák területein. A kiállításon a világ legnagyobb IT-cégei vesznek részt – többek a SAP, az Accenture, a Chinasoft International, a HGST, az Intel, a Microsoft, a Centerm és az Infosys –, és mutatják be közösen az infokommunikáció (IKT) területén elért legújabb eredményeiket és legjobb megoldásaikat.

Guo Ping, a Huawei soros vezérigazgatója a rendezvényt megnyitó beszédében kiemelte: a felhőszolgáltatás az intelligens világ sarokköve. A különböző felhőtechnológiák világszerte közelednek egymáshoz, centralizálódnak, így várakozásunk szerint a jövőben öt nagy felhőszolgáltatás köré koncentrálódik az iparág globálisan. A Huawei partnereivel együtt azon dolgozik, hogy ezek közül felépítse az egyiket – amely a felhőszolgáltatásokat és -technológiát értékesíti, és nem az abban található adatokat –, és ehhez rendelkezik a szükséges technológiával és szakmai tudással is.

Zheng Yelai, a Huawei felhőszolgáltatások üzletágának elnöke elmondta, a Huawei azon dolgozott partnereivel, hogy egy olyan felhőhálózatot építsen ki, amelynek globális lefedettsége van, és olyan kész megoldásokat biztosítson, amelyek segítik kínai cégek belépését a világpiacra, valamint hogy Kínán kívüli vállalatok is be tudjanak lépni a kínai piacra.

Cloud Computing Huawei stand a tavalyi Connect informatikai konferencián és kiállításon Sanghajban (forrás: Huawei)
Cloud Computing Huawei stand a tavalyi Connect informatikai konferencián és kiállításon Sanghajban (forrás: Huawei)

A Huawei nyitott és privát felhői egységes szerkezettel rendelkeznek, így támogatják a zökkenőmentes fejlődést. A vállalatok hatékonyan és szabadon helyezhetik szolgáltatásaikat publikus vagy magán felhőplatformokra, amelyek lehetővé teszik a szolgáltatások áthelyezését és bővítését is. A Huawei ugyanakkor hibrid felhőmegoldásokat is kínál, így olyan nyitott felhő platformokkal is elérhető lesz az integráció, mint amilyen az Amazoné vagy a Microsofté. A hibrid felhő így a kormányzati szektor és a vállalatok igényeit egyaránt szolgálja.

A vállalat egyben új együttműködést jelentett be a Microsofttal a nyitott felhők világának fejlesztése és újak létrehozása érdekében. A két világcég együttműködésének kiszélesítése lehetővé teszi, hogy a Microsoft legújabb alkalmazásai elérhetők legyenek a Huawei Felhőben.

(forrás: Huawei/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés