hirdetés
hirdetés

Információtechnológia

5G-s teszthálózat Hollandiában

Hatalmas, elterülő falusi térségben is elérhetővé vált a nagy sebességű internet az 5Groningen elnevezésű projektnek köszönhetően.

hirdetés

Uniós szinten egyedi kezdeményezés indult tíz szervezet, többek között a Huawei Technologies részvételével a hollandiai Észak-Groningen vidékén létrehozott kísérleti környezetben: elkezdődött egy 5G-s hálózat vidéki környezetben való tesztelése. Groningen az egyetlen olyan falusi övezet Európában, ahol tesztelik a következő generációs hálózatot. A regionális fejlődést elősegítő, nagy sebességű internetkapcsolat kiépítése javítja az ott lakók életminőségét, továbbá az üzleti élet számára is számos előnnyel bír, valamint olyan területeken is lehetővé teszi a fontos innovációk létrejöttét, mint az egészségügy vagy a mezőgazdaság.

A projektet kezdeményező tíz szervezet, a groningeni Gazdasági Tanács, a KPN holland telekommunikációs vállalat, a holland állami telekommunikációs ügynökség (Agentschap Telecom), a Vodafone, az Ericsson, a TNO kutatóintézet, a Huawei, a Groningeni Egyetem, a SURF, valamint az alkalmazott tudományokat oktató Hanze Egyetem nemzetközi megállapodást írt alá egy, az 5G gyakorlati alkalmazásait vizsgáló közös kutatásról. Az innovációs kutatás olyan szektorokra összpontosít majd, mint a logisztika, az egészségügy, a környezetvédelem, az energia és a mezőgazdaság. Az önvezető autók és a növénybetegségek monitoringja a két fontosabb példa arra, hogy ezeken a területeken hogyan hasznosítható az 5G. Az első tesztsorozatot még az év vége előtt elindítják Groningen hatalmas kutatóintézetében, a Zernike Campuson.

Az új, egyedi tesztkörnyezet egy mérföldkő a 2020-ra tervezett, holland kereskedelmi 5G kiépítésében. Ennek köszönhetően hamarosan nem csak Észak-Groningen lakosai, de világszerte emberek tömegei élvezhetik majd az új technológia előnyeit, még akkor is, ha nem fejlett infrastruktúrájú városi környezetben, hanem elszórtan, vidéken élnek, és az agráriumban dolgoznak.

(forrás: Huawei/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés