hirdetés
hirdetés

K+F+I

10 IT-innováció 1 év alatt

Az elmúlt évtizedben a különböző méretű szervezetek elősegítették a digitális társadalom kialakulását. Napjainkban egy ennél is drasztikusabb változás zajlik: a munkavégzés és a tanulás is teljesen átalakult, és az otthonok irodává és osztályteremmé váltak. Lássuk, mely innovációk segítik ezt az összekapcsoltságot!

hirdetés

„Egy vállalat digitális átalakulási stratégiája manapság fontosabb, mint valaha. Azt tapasztaljuk, hogy a technológia átalakítja a vállalatokat, a társadalmat és a közösségeket. Épp ezért a cégeknek nagy mértékben automatizált, intelligens, biztonságos és rugalmas informatikai megoldásokra van szükségük” – mondta Jeff Clarke, a Dell Technologies ügyvezető igazgatója és alelnöke.

A vállalat az elmúlt öt évben több mint 18 milliárd dollárt fektetett kutatásba és fejlesztésbe, és 2019-ben a 16. volt a legtöbb szabadalmat bejegyeztető egyesült államokbeli vállalatok listáján. Miközben munkavállalóinak 90 százaléka átállt a távoli munkavégzésre, a Dell idén számos újítást mutatott be, és a második negyedévben 30 százalékos éves növekedést ért el a szolgáltatásként kínált (as-a-Service) és rugalmas fogyasztáshoz kapcsolódó megoldások bevételeit tekintve. Az idei és tíz legfontosabb újítása:

  1. Bemutatta a Dell EMC PowerStore tárolórendszert, amely egyedi módon ötvözi az automatizálást és a következő generációs tárolóeszközöket egy új szoftverarchitektúrával. A PowerStore ügyfeleinek száma folyamatosan nő, a felhasználók 20 százaléka pedig eddig nem alkalmazta a Dell Technologies tárolási megoldásait.
  2. Bevezette a Dell EMC PowerScale-t, a tárolórendszerek új családját. Ez a termékcsalád új iparági sztenderdet állít fel a strukturálatlan adatok rögzítésében és kezelésében. Emellett megjelent a Dell EMC PowerFlex szoftver alapú tárolási megoldás is, amely nagyvállalati szintű teljesítményt és megbízhatóságot biztosít az ügyfelek kritikus fontosságú alkalmazásaihoz.
  3. A Cloud hibrid felhő fejlesztései a kiváló sebesség, egységes használat, skálázás, biztonság és megtakarítások biztosításával segítik a vállalatokat a nyilvános, a magán- és a peremhálózati felhőkörnyezeteik kezelésében.
  4. Bővítette a felhőajánlatait a Dell Technologies Cloud PowerScale for Google Cloud szolgáltatással, amely a Dell PowerScale hálózati tárolóját és a Google Cloud elemzési és számítási szolgáltatásait ötvözi, és segít a nagy kihívást jelentő terhelések kezelésében.
  5. Támogatja a modern alkalmazásfejlesztést, és a Dell EMC VxRailen futó VMware Tanzuval egyszerű módszert kínál a Kubernetes bevezetéséhez. A Dell EMC VxRail az egyetlen hiperkonvergens infrastruktúra, amely teljes mértékben integrált a Tanzu portfólióval. A Dell azt is lehetővé tette az ügyfelek számára, hogy a Dell Technologies Cloud Platformmal nagy léptékben futtassák a Kubernetest , valamint a PowerProtect Data Managerrel teljes körű adatkezelést és védelmet biztosít a Kubernetes-terhelésekhez.
  6. Bemutatta az Enterprise SONiC Distribution by Dell Technologiest, a teljes mértékben támogatott, nyílt forráskódú hálózatkezelési megoldást, amelyet felhőszintű, nagy méretű adatközponti környezetekhez fejlesztett ki.
  7. Bővítette kapcsolatait a technológiai és más szolgáltatók globális hálózatával, hogy az ügyfeleknek még nagyobb előnyük származzon a peremhálózatokból. A Dell emellett bemutatta azt az új Dell EMC VxRail rendszert, amelyet arra terveztek, hogy ellenálljon az extrém hőmérsékletnek és erőhatásoknak, valamint bevezette a kompakt és strapabíró Dell EMC PowerEdge XE2420 szervert, amely kiváló teljesítményt és biztonságot kínál a peremhálózati elemzési alkalmazások számára.
  8. Az EMC Ready Solutions megoldásai önkiszolgáló hozzáférést biztosítanak a GPU-khoz, ezzel leegyszerűsítik és skálázzák az MI-terheléseket, így az ügyfelek „bárhol elérhető mesterséges intelligenciát” használhatnak.
  9. A VMware Carbon Black Cloud Audit and Remediation szolgáltatáshoz tartozó Dell SafeBIOS Off-Host Verification segítségével az informatikai és biztonsági csapatok az alkalmazottak tartózkodási helyétől függetlenül áttekinthetik a Dell számítógépeik BIOS-ának állapotát, illetve hozzáféréssel is rendelkezhetnek.
  10. Kibővítette személyi számítógépeinek portfólióját az iparág legintelligensebb, legbiztonságosabb2 és leginkább fenntartható3 üzleti termékcsaládjával, valamint az iparág első 5G-kompatibilis4 Intel processzorral rendelkező üzleti számítógépével, amely ultragyors 5G-s sebességet és megbízható kapcsolatot biztosít a mobil munkaerőnek.

Jövőformáló Covid-19

A Pisai Egyetem élen jár a nagy teljesítményű számítástechnika területén. Az intézmény Dell EMC PowerStore megoldásokat és PowerScale tárhelyet használ. A COVID-19 okozta válság olaszországi tetőpontján a Dell Technologies kibővítette az egyetem teljesen flashalapú képességeit. Ezzel lehetővé tette, hogy az egyetem a közeli Santa Chiara kórház COVID-19 kutatásaival párhuzamosan támogasson egy MI-alapú kémiai kutatási projektet, valamint a toszkán közigazgatási szervezetek, kórházak és városok többfelhős, megosztott szolgáltatását is.

A Medacist újító megoldásokat kínál az elemzésekben, hogy a gyógyszerek ne kerüljenek illetéktelen kezekbe. A cég nemrégiben indította el a szolgáltatásként kínált (SaaS) Genesist. Ez egy MI-alapú platform, amely az egészségügyi adatszolgáltató rendszerek adatait fogadja, elemzi, és azonosítja a rendellenességeket – így észleli, ha a gyógyszerek illetéktelen kezekbe kerülnek. A Dell EMC PowerEdge-szerverek, a PowerScale tárhely, a CloudIQ tármonitorozó szolgáltatás és a PowerProtect DD használatával a Medacist 24 óráról öt percre csökkentette az adatok kiszámítási idejét.

„A világ nehéz és bizonytalan évet tudhat maga mögött. Egyértelművé vált, hogy a technológia még sosem volt ilyen fontos és még sosem volt nagyobb hatása. 2020-ban láthattuk, hogy a szervezetek fokozottabban alkalmazzák a következő évtizedet formáló technológiákat” – mondta Clarke.

 

(forrás: Dell/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés