hirdetés

Fémipar

Zártszelvények új generációja

A rendkívül kis súly ellenére hatalmas erő lakozik a Ruukki legújabb fejlesztésű Optim 700 Plus MH zártszelvényében, amely nagy igénybevételnek kitett, óriási méretekkel, emelőkarokkal rendelkező szállítmányozó munkagépek, haszongépjárművek, tartálykocsik gyártói számára kínál megoldást.

hirdetés

Az Optim 700 Plus MH zártszelvény lekerekített sarkaival könnyebb a hegesztési munkafolyamat
Az Optim 700 Plus MH zártszelvény lekerekített sarkaival könnyebb a hegesztési munkafolyamat

Az acélszerkezetek gyártására specializálódott Ruukki évek óta élen jár a nagy szilárdságú szerkezeti acélok előállításában. Ez a tapasztalat „ihlette” a legújabb technológiai fejlesztést, az Optim 700 Plus MH zártszelvényt, amely költséghatékony és tartós megoldást nyújt a nagy teherszállító és emelő nehézgépek gyártóinak.

A Ruukkitól megszokott kiváló acéltulajdonságok és az állandó magas minőség mellett az Optim 700 Plus MH zártszelvénynél alkalmazható egyedi vágás csökkenti a hulladék mennyiségét, elősegítve a gazdaságos felhasználást. Az átlagos zártszelvényekhez képest kisebb önsúllyal rendelkező Optim 700 Plus MH zártszelvénnyel készült emelőgépek, daruk, szállítmányozó munkagépek nagyobb mennyiségű rakomány elszállítására képesek.

Könnyebb tartálykocsi, több rakomány

A tartálykocsik, konténerek és speciális tehergépjárművek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó lengyel Pomot cég a tartálykocsik súlyának csökkentésével, teherbíróságának növelésével kívánta fejleszteni gépparkját, amihez a Ruukki segítségét kérte. Az új tartálykocsik 3 mm vastag, melegen hengerelt Ruukki Optim 700 MC acélból készültek, amely az elvárásoknak megfelelő szerkezeti stabilitásról gondoskodott. A tartályszerkezet támogatására pedig 4 mm anyagvastagságú Ruukki Optim 700 Plus MH zártszelvényt használtak. A zártszelvény anyagvastagságának csökkenésével a jármű teljes súlya 30-40 százalékkal csökkent, ennek arányában vált növelhetővé a rakomány mennyisége.

Tartósabb emelőkarok

Az erdészeti munkagépek finn gyártójával, a Ponsséval való együttműködésben a Ruukki új generációs zártszelvényével tartósabbá válnak a nagy igénybevételnek kitett emelőszerkezetek, darugépek emelőkarjai. A Ponsse Ergo kombájn teleszkópos karjának fejlesztése során új szerkezeti elemként került felhasználásra az Optim 700 Plus MH extra nagy szilárdságú zártszelvény.

Azonos anyagvastagság mellett is jelentősen nőtt az emelőkar élettartama
Azonos anyagvastagság mellett is jelentősen nőtt az emelőkar élettartama

Az új kar anyagvastagsága 8 mm maradt, a nagy szilárdságú acél zártszelvénynek köszönhetően azonban jelentősen nőtt a kar gerendaszerkezetének ellenállása, ami meghosszabbította a karszerkezet élettartamát. Mindemellett az Optim 700 Plus MH zártszelvény jelentős költségmegtakarítást eredményezve lehetővé teszi az egyes emelőkarok előmelegítés nélküli hegesztését.

(forrás: Ruukki/GyártásTrend)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[146855] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés